Prijava

Vaša prijava

VIDEO Kod Mičevca spriječen pokušaj ilegalnog deponiranja otpada, vozač kamiona pobjegao prema Velikoj Mlaki

[]

Iz Zelene akcije Mičevec šalju nam snimke pokušaja ilegalnog deponiranja staklene vune i stiropora na području Mičevca. Na lokaciji kod zagrebačke obilaznice, na ulazu u Mičevec iz smjera Velike Mlake uočio je mještanin Mičevca kamion u pokušaju istovara. Nakon što je uključena kamera, vozač se velikom brzinom udaljio u smjeru Velike Mlake.

“Ovo je već deseti slučaj koji smo ove godine prijavili velikogoričkom komunalnom redarstvu i policiji. Prema registarskim oznakama smo pronašli vlasnika vozila, no nismo s njim uspjeli stupiti u kontakt. Inače, na ovoj lokaciji je gradonačelnik Ačkar nedavno sudjelovao u akciji ‘Od izvora do mora’“, rekao nam je Ivan Janković iz udruge Zelena akcija Mičevec.

Janković je volonter u udruzi koja postoji već skoro 25 godina. Otkad se, nakon zagrebačkog potresa, intenziviralo ilegalno deponiranje na području Velike Gorice, ponovo se pojavila potreba za zelenim patrolama. Kako udruge nemaju službene ovlasti, djeluju na način da slučajeve ilegalnog deponiranja dojavljuju komunalnom redarstvu i policiji, a osobe zatečene u ilegalnom deponiranju upozoravaju na nezakonitost njihovog čina.

Otpadna staklena vuna spada pod KB 17 06 04 kao neopasni izolacijski materijal. Iako ne spada u opasni otpad, zbog sićušnih vlakana od kojih je sastavljena, staklena vuna može utjecati na zdravlje ljudi. Utvrđeno je da staklena vlakna mogu iritirati oči, kožu i dišni sustav. Stoga se pri radu sa staklenom vunom treba pridržavati zaštitnih mjera.

Objava VIDEO Kod Mičevca spriječen pokušaj ilegalnog deponiranja otpada, vozač kamiona pobjegao prema Velikoj Mlaki pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.