Prijava

Vaša prijava

Cijeli vikend se očekuje pojačana buka zbog redovitih letačkih aktivnosti HRZ-a

[]

Tijekom provedbe redovitih letačkih aktivnosti HRZ-a 12., 13. i 14. srpnja 2024. ne očekuje se probijanje zvučnog zida, ali se očekuje kratkotrajna pojačana buka

U sklopu planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva provodit će 12., 13. i 14. srpnja 2024. redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se ne očekuje probijanje zvučnog zida, ali se očekuje kratkotrajna pojačana buka.

Tako se u petak, subotu i nedjelju tijekom provedbe redovitih letačkih aktivnosti očekuje pojačana buka u vremenu od 13:45 do 16:00 sati iznad šireg područja Općine Lekenik.

Također, 12., 13. i 14. srpnja u vremenu od 14:00 do 14:30 sati očekuje se pojačana buka iznad područja Varaždinske županije radi sudjelovanja lovačkih aviona na zrakoplovnoj manifestaciji Croatian International Airshow Varaždin (CIAV) u Varaždinu.

Ističemo kako Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova u skladu s regulativom i pravilima koja reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Zbog navedenih aktivnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Ministarstvo obrane i Oružane snage Republike Hrvatske ovim putem građane mole za podršku pilotima tijekom njihove obuke, kao i za strpljenje i razumijevanje zbog pojačane buke.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, odnosno Republika Hrvatska, započeli su dolaskom Rafalea u Hrvatsku vojsku dugoočekivano novo poglavlje nadzora i zaštite zračnog prostora, koje pridonosi većoj sigurnosti svih hrvatskih građana.

Objava Cijeli vikend se očekuje pojačana buka zbog redovitih letačkih aktivnosti HRZ-a pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.