Prijava

Vaša prijava

FOTO Održavaju se unutarstranački izbori u HDZ-u, mogu glasati svi članovi stranke

[]

Danas se održavaju redovni unutarstranački izbori za predsjednika, zamjenika predsjednika i potpredsjednike Hrvatske demokratske zajednice. Članice i članovi stranke moći će glasati na 569 biračkih mjesta diljem Hrvatske: u općinskim i gradskim organizacijama HDZ-a te u organizacijama HDZ-a gradskih četvrti Grada Zagreba. Članstvo HDZ-a izvan Hrvatske moći će ostvariti svoje biračko pravo na 12 biračkih mjesta.

“Na našem biračkom mjestu u Velikoj Gorici, u stranačkim prostorijama Zagrebačka 73 od ranog jutra velike su gužve i pozivamo sve da obave svoju stranačku dužnost i podrže našeg aktualnog predsjednika Andreja Plenkovića i njegov tim”, objavili su iz goričkog HDZ-a.

Na sjednici održanoj 10. lipnja 2024. Nacionalni odbor Hrvatske demokratske zajednice donio je Odluku o održavanju redovnih neposrednih izbora za predsjednika, zamjenika predsjednika i potpredsjednike HDZ-a. Tako će, drugi put u povijesti HDZ-a, članice i članovi izravno birati najuže vodstvo Stranke.

Birališta su otvorena od 8 do 19 sati. U 19 sati birački odbori počinju brojati glasove. Središnje izborno povjerenstvo HDZ-a tada kreće s obradom svih glasova. Istu večer bit će poznati prvi neslužbeni rezultati, a oni službeni u roku od 48 sati od zatvaranja biračkih mjesta.

Na već spomenutoj sjednici Nacionalnog odbora HDZ-a donesena je i Odluka o održavanju XXI. Općeg sabora HDZ-a – izbornog. Na njemu će biti izabrano 10 članova Predsjedništva i 40 članova Nacionalnog odbora. Prema odluci Predsjedništva, najviše tijelo Stranke održat će svoju sjednicu tijekom listopada ove godine.

Sve informacije o biračkim mjestima i proceduri možete pronaći OVDJE.

Objava FOTO Održavaju se unutarstranački izbori u HDZ-u, mogu glasati svi članovi stranke pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.