Prijava

Vaša prijava

Otvorene ponude na natječaju za projektnu dokumentaciju za zagrebački CGO

[]

Otvorene su ponude za javnu nabavu za usluge izrade studijsko-projektne dokumentacije za izgradnju centra za gospodarenje otpadom Zagreb. Na natječaj vrijednosti 880 tisuća eura javile su se dvije zajednice ponuditelja.

Zajednica ponuditelja EKONERG d.o.o. i IPZ UNIPROJEKT TERRA d.o.o. dostavila je ponudu od 474.800,00 eura + PDV. Zajednica ponuditelja ENVIRONMENTAL WASTE MANAGEMENT PLUS d.o.o., MAXICON d.o.o. i PANGEO PROJEKT d.o.o. dostavila je ponudu u vrijednosti 626.000,00 eura + PDV.

Nastranu što treba dokazati, da bi ponuda uopće bila valjana, da je tijekom pet godina koje prethode ovom natječaju uspješno izvršio izradu idejnog projekta za izgradnju CGO-a s postrojenjem za MBO otpada na temelju kojeg je ishođena lokacijska dozvola te studiju utjecaja na okoliš za isto postrojenje na temelju koje je ishođeno pravomoćno rješenje nadležnog ministarstva, ponuditelji čak 70% bodova na natječaju dobivaju preko specifičnog iskustva stručnjaka. S po četiri reference u proteklih deset godina traže se stručnjak za projektiranje (24%), stručnjak za tehnologiju obrade otpada (20%) i stručnjak za zaštitu okoliša (20%), a tri reference stručnjaku za strojarske i energetske sustave (6%) donose maksimum bodova.

Prijavljene tvrtke autori su projektnih dokumentacija za gotovo sve recentno važne infrastrukturne projekte za gospodarenje otpadom u Republici Hrvatskoj.

Cijena nosi 30% mogućih bodova na ovom natječaju. Ekonergova zajednica cjenovnom ponudom je stekla prednost od oko 8 bodova.

>> Neobjavljena studija i neformalni dogovori: Zagreb i Zagrebačka županija šute o kontroverznom natječaju za centar za gospodarenje otpadom

Podsjetimo, u tijeku natječaja odabrano je, daleko od očiju javnosti kroz neslužbene razgovore, tehnološko rješenje kojim će se za desetak godina obrađivati otpad iz Zagreba i Zagrebačke županije.

 

 

Objava Otvorene ponude na natječaju za projektnu dokumentaciju za zagrebački CGO pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.