Prijava

Vaša prijava

Mladi vatrogasci DVD-a Ribnica uskoro idu na Vatrogasnu olimpijadu, Zagrebačka županija osigurala sredstva

[]

Danas je predstavništvo Zagrebačke županije održalo prijem za natjecateljske ekipe dobrovoljnih vatrogasnih društava DVD-a Ribnica i DVD-a Ostrna uoči nastupa na Vatrogasnoj olimpijadi koja će se od 21. do 28. srpnja održati u Italiji.

Riječ je o ekipama koje su na 15. Državnom vatrogasnom natjecanju ostvarile zavidne rezultate i tako izborile plasman na Vatrogasnu olimpijadu. Na ovoj olimpijadi će Hrvatsku ukupno predstavljati tri ekipe, a od toga čak dvije iz Zagrebačke županije.

„Zagrebačka županija je ponosna na svoje vatrogasne snage koje su još jednom pokazale svoju spremnost i snagu“, rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec, dodavši kako je Zagrebačka županije putem VZZŽ osigurala 10 tisuća eura. Novac će se koristiti kako bi mladi vatrogasci na olimpijadu otišli opremljeni i u najboljem svjetlu predstavili svoje sposobnosti, kao i društva i županiju iz koje dolaze.

„Ekipe se cijelu godinu pripremaju za tu olimpijadu, a na službenom treningu reprezentacije u Medulinu pokazali su spremnost i požrtvovnost te očekujem dobar rezultat“, rekao je na prijemu Goran Dikšić, pomoćnik županijskog vatrogasnog zapovjednika i voditelj hrvatske vatrogasne reprezentacije.

Podsjećamo, DVD Ribnica je do sada već imao odlične rezultate na Vatrogasnim olimpijadama. Tako je 2022. godine Ženska ekipa DVD Ribnice osvojila prvo mjesto na Vatrogasnoj olimpijadi.

Objava Mladi vatrogasci DVD-a Ribnica uskoro idu na Vatrogasnu olimpijadu, Zagrebačka županija osigurala sredstva pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.