Prijava

Vaša prijava

Gorici opet samo bod; Biškup: Kao da smo ukleti…


biškup
Gorica i Dugopolje odigrali su 1-1 u Velikoj Gorici samo tjedan dana nakon što je momčad Dražena Biškupa lakoćom pobijedila istog tog protivnika u gostima. Kiša je natopila teren, dodatno otežala uvjete za igru, a ni sreća nije bila na strani velikogoričkog sastava. Nikola Rak otvorio je seriju promašaja “mrtvaca” već u 3. minuti, a slijedili su ga i suigrači.

– Tako je to, kad promašiš tri, četiri zicera, sve se okrene… – vrtio je glavom sportski direktor Igor Čalo.

Bila je ovo Gorici peta utakmica u proljetnom dijelu prvenstva, a i dalje ima samo jednu pobjedu. Put do prve lige, tog velikog cilja ove momčadi, očito će biti popločen s puno problema, poteškoća, muka…

– Ma, ovo je kao da smo ukleti – prvo je što je rekao trener Dražen Biškup nakon dolaska pred svlačionice.

Tako je nekako doista izgledalo. Nakon svih tih promašaja u 56. minuti napadač Dugopolja Dino Lagator pao je u šesnaestercu, a sudac je pokazao na bijelu točku. Opravdano? Teško je reći, no iskusni Ante Vitaić nije se previše obazirao. Poslao je loptu u mrežu i Dugopolje je povelo. Srećom, već sedam minuta kasnije Gorica se vratila. Opet jedanaesterac, ovog puta realizator je bio gorički kapetan Hrvoje Jančetić. U posljednjih 15-ak minuta Gorica je ušla i s igračem više, Dugopolje je ostalo s desetoricom nakon crvenoga kartona, igrala se “viktorija” na gol gostiju, ali lopta nije htjela u gol.

– Nismo mi loše igrali, dapače, stvarali smo šanse, morali smo nešto od toga i zabiti, ali nismo. Pa nakon svega toga primiš gol, uvuče se nervoza i sreća je samo što smo uspjeli tako brzo izjednačiti – kazao je trener Biškup, koji se nakon još jednog razočaranja bavio i matematikom:

– Zamislite, osvojili smo 22 boda u gostima, a 16 boda! Bilo bi normalno da je obrnuto, a ne ovako. Očito je da nama igranje doma nije nikakva prednost, kao da smo opušteniji u gostima.

Sljedeću utakmicu, dobra je to vijest, Gorica igra u gostima. Točnije, u srijedu u Sisku protiv Segeste.

– Ima još dovoljno vremena, nema razloga za preveliku zabrinutost – vjeruje Biškup i dodaje:

– Valjda će nam se sve ovo negdje i vratiti…

Doista, bilo bi dobro da se počne vraćati. Naime, Inter je u istom terminu igrao doma sa Segestom, pobijedio 2-0 i došao na čelo drugoligaške karavane. Zaprešićani sad imaju 41 bod, Gorica je na 39, trećeplasirane Sesvete su na 35 uz utakmicu manje. Definitivno, krajnje je vrijeme za veliko goričko buđenje.


Domaći teren im nije prednost

Završna školska priredba