Prijava

Vaša prijava

Dva državna rekorda i šest medalja za Paraatletski klub Uspon

[]

U nedjelju je Paraatletski klub Uspon Velika Gorica nastupio na četvrtom izdanju ZG Opena, koji je organizirao PAK Uriho. Na natjecanju je sudjelovalo 75 sportaša iz 15 hrvatskih klubova, kao i sportaši iz Bosne i Hercegovine, Češke, Bugarske, Velike Britanije, Grčke, Mađarske, Slovenije i Srbije.

Prema propisanim normama za Uspon, natjecalo se sedam sportaša

Ani Jelenić postavila je dva nova državna rekorda: na 100 metara TK s vremenom 35.83 sekundi u klasi F71 te u bacanju kugle u klasi F33-34 s rezultatom od 5.10 metara. U obje discipline osvojila je prvo mjesto.

Velimir Šandor pokazao je izvanrednu formu za nadolazeće Paralimpijske igre, bacivši disk na 18.17 metara i osvojivši prvo mjesto u klasi F52.

Mirnes Omerhodžić osvojio je treće mjesto u bacanju čunja u klasi F32-51 s rezultatom od 31.85 metara.

U bacanju kugle, Dominik Počekal osvojio je četvrto mjesto u klasi F55-57 s rezultatom od 8.30 metara, dok je Stjepan Dereta (van konkurencije) postigao isti rezultat. Nataša Sobočan osvojila je treće mjesto s rezultatom od 5.83 metara, dok je Renata Celjak zauzela četvrto mjesto s 4.83 metara u klasi F55-56-57.

Renata Celjak također je nastupila u bacanju diska te osvojila treće mjesto u klasi F55-56-57 s rezultatom od 10.52 metara.

Miljenko Vučić nije nastupio zbog bolesti.

Sada slijedi ljetna pauza, osim za Velimira i Miljenka koji nastavljaju pripreme za Paralimpijske igre u Parizu. Klub će nastaviti s petim kolom Hrvatske paraatletske lige 29. rujna u Vinkovcima, te s pojedinačnim prvenstvom Hrvatske 19. i 20. listopada.

Više fotografija naših paraatletičara možete pronaći u nastavku:

Objava Dva državna rekorda i šest medalja za Paraatletski klub Uspon pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.