Prijava

Vaša prijava

“Branko Šubić za branitelje”: Gradonačelnik mu poželio sreću u najzahtjevnijoj akciji do sada

[]

Jutros je gradonačelnik Krešimir Ačkar ugostio Branka Šubića povodom četvrte akcije iz projekta “Branko Šubić za branitelje”, čiji je moto “DA SE NE ZABORAVI”, u čast 4. Etapnog ultramaratona “Savudrija – Petrinja 2024”.

Ova akcija se odvija povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, Dana branitelja Grada Petrinje i Dana oslobođenja Grada Petrinje. Branko Šubić će u najzahtjevnijoj fizičkoj akciji do sada, u sedam dana, pretrčati preko 300 kilometara s velikim visinskim razlikama. Prosječna dnevna dionica iznosi 43 kilometra, dok će najduža etapa biti preko 51 kilometar. Ultramaraton će se održati od 31. srpnja do 6. kolovoza 2024. godine.

“Kao i na prethodnim akcijama, želim posjetiti spomenike poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u mjestima kroz koja prolazim, te im se pokloniti i zapaliti svijeće za one koji su dali svoje živote za Hrvatsku. Velika Gorica je grad koji me od 2017. godine uvijek srdačno dočekuje i u kojem imam mnoge prijatelje koji podržavaju moju akciju“, izjavio je Šubić.

Branko Šubić je do sada uspješno realizirao tri etapna ultramaratona:

  • ETAPNI ULTRAMARATON “VUKOVAR – PETRINJA U 5 ETAPA” 2017. godine, gdje je prešao ukupno 265 km i simbolično povezao dva stradalnička grada iz Domovinskog rata.
  • ETAPNI ULTRAMARATON “KNIN – PETRINJA U 6 ETAPA” 2019. godine, gdje je startao na Kninskoj tvrđavi i prešao ukupno 260 km.
  • ETAPNI ULTRAMARATON “DUBROVNIK – KNIN / GLINA – PETRINJA” 2021. godine, gdje je u 11 dana prešao ukupno 520 km.

Osim višednevnih ultramaratona, Šubić je sudjelovao i u nekoliko jednodnevnih akcija, uključujući MARATON ILOK – VUKOVAR 2022. godine, održan za Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i otkrivanje spomenika gđi. Kati Šoljić – Ruži Hrvatskoj, majci četvorice branitelja koji su položili svoje živote za obranu Vukovara i domovine.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar zaželio je Branku Šubiću sreću na predstojećem putovanju i uručio mu prigodne poklone, istaknuvši kako Grad Velika Gorica uvijek podržava ovakve akcije.

Objava “Branko Šubić za branitelje”: Gradonačelnik mu poželio sreću u najzahtjevnijoj akciji do sada pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.