Prijava

Vaša prijava

Raspisan natječaj za izgradnju Centra za starije osobe u Velikoj Gorici

[]

Pokrenut je otvoreni postupak javne nabave u vrijednosti 7.666.046,73 eura za građevinske radove na izgradnji Centra za starije osobe u Velikoj Gorici. Projekt je financiran sredstvima Europske unije. Trebao bi biti dovršen kroz 16 mjeseci po uvođenju odabranog ponuditelja u posao. Kriteriji za odabir ekonomski najpovoljnije ponude su cijena (60%), jamstveni rok (25%) i iskustvo stručnjaka (15%). Ponude se zaprimaju do 20. kolovoza.

Glavni arhitektonski projekt izradila je tvrtka URBANI PROSTOR d.o.o. iz Velike Gorice. Na građevinskoj bruto površini zgrade od 5960 m2 bit će na adresi Podložnica 4 izgrađena i opremljena ustanova za pružanje integrirane socijalne i zdravstvene skrbi na primarnoj razini za starije osobe. Centar za starije pružat će i socijalne izvaninstitucijske usluge u zajednici te će biti povećan institucijski smještajni kapacitet za starije funkcionalno ovisne osobe.

Za izvanistitucijske usluge, tj. odlazak starijima kod kuće, Centar će imati kapacitet za 535 osoba. U to spadaju pomoć u kući, poludnevni boravak (I. stupanj usluge), cjelodnevni boravak (II. stupanj usluge), individualno i grupno savjetovanje i psihosocijalno savjetovanje, fizikalna terapija, radna terapije i kineziterapija.

Institucijske usluge staračkoga doma moći će obuhvatiti 102 korisnika. U to spadaju smještaj (III. stupanj i IV. stupanj s dva zasebna odjela 2×15 korisnika), smještaj za starije osobe za vrijeme spriječenosti njegovatelja, ambulanta opće obiteljske medicine te radna i fizikalna terapija. Integrirana primarna zdravstvena skrb imat će kapacitet od 140 korisnika.

Centar će imati dnevni, poludnevni i noćni boravak te će pružati usluge smještaja starijih osoba, liječničke usluge, fizikalnu i radnu terapiju, psihološko savjetovanje te razne mogućnosti socijalizacije za starije. Centar će imati kapacitete za smještaj oko stotine osoba, a do sto i dvadeset osoba moći će koristiti dnevni boravak, pomoć u kući i različite aktivnosti.

Objava Raspisan natječaj za izgradnju Centra za starije osobe u Velikoj Gorici pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.