Prijava

Vaša prijava

Janjić, Škrinjarić i Čučuković na postolju u Gaćicama, Mikulić u Ozlju

[]

Trkačice i trkači Maraton kluba Velika Gorica proteklog su vikenda nastupili na dvije trail utrke. Postignuti su odlični rezultati, posebno na trail utrci u Gaćicama nedaleko Ivanca, gdje se četvero naših popelo na pobjedničko postolje.

U nedjelju 21. srpnja održan je 4. Trail “U gaćicama v Gaćice”, u mjestu Gaćice nedaleko Ivanca, u organizaciji Atletskog kluba Varaždin. Iako neobičnog naziva, ova utrka dosta je popularna i privukla je preko 300 natjecatelja na tri staze, među njima našu najbolju trkačicu Vedranu Janjić i četiri mušketira Brunu ŠkrinjarićaVedrana PlaninšekaMateja Janjića i Luku Čučukovića.

Od ovako dobre trkačke postave očekivali smo dobre rezutate, a na kraju su i nadmašili naša očekivanja, jer imali smo tri trkača u top 5 na dugoj stazi za muškarce, Vedrana je bila na postolju duge utrke za žene, a Luka je pobijedio u svojoj kategoriji na kratkoj stazi.

No, krenimo redom. Naš tajnik Bruno Škrinjarić opet je dokazao da je najbrži trkač u klubu i s relativnom lakoćom osvojio je drugo mjesto u generalnom poretku utrke na 18 kilometara, istrčavši stazu Duge gaće za 1h32min21sec. Brži od njega bio je jedino višestruki prvak Hrvatske Andrej Hladnik (AK Varaždin). U uzbudljivom finišu Vedran Planinšek je s rezultatom 1h35min13sec osvojio treće mjesto, pobijedivši u borbi za broncu Josipa Mijakovića (AK Varaždin). Organizatori su nagradili najboljih pet trkača, pa je nagradu dobio i Matej Janjić, koji je s rezultatom 1h36min55sec osvojio peto mjesto.

Vedrana Janjić je u Gaćice otišla uživati u trčanju, neopterećena rezultatom, ali i s takvim opuštenim stavom je bila skoro najbolja. S rezultatom 1h54min58sec osvojila je drugo mjesto u ženskoj konkurenciji i prvo mjesto u kategoriji Ž40. Brža od nje bila je jedino Paula Šimunčić (AK Varaždin).

Na kratkoj stazi od 7 kilometara, nazvanoj Kratke gaće, odličan rezultat ostvario je Luka Čučuković. Prošao je stazu za 38.06 minuta i osvojio deveto mjesto među 117 finišera, a na proglašenju pobjednika popeo se na najvišu stepenicu postolja u kategoriji M20.

Rezultati iz Gaćica su na portalu Stotinka.

Dan ranije, u subotu 20. srpnja, u Vrhovcu u Karlovačkoj županiji održan je 9. Ozalj & Vrhovac trail. Utrka se boduje kao 6. kolo KontinenTrail lige središnje Hrvatske, u kojoj ekipa MKVG Turopoljski trail team drži deveto mjesto. Podsjetimo, MKVG je lani osvojio ekipno treće mjesto u ligi, a ove sezone nastupamo više rekreativno, koristeći trailove i za promociju naših utrka.

Na utrci u Vrhovcu imali smo četiri predstavnika na tri staze. Marijan Malčević istrčao je najdužu stazu Munjara (24 kilometra) s 940 metara elevacije za 2h59min27sec, osvojivši 30. mjesto u muškoj konkurenciji i deveto mjesto u kategoriji Veterani 1. Marijan nakon šest kola drži treće mjesto u kategoriji Veterani 1. Na prvom mjestu je naš Hrvoje Mikulić, koji je trenutno na godišnjem odmoru i vrijedno trenira za jesenski dio sezone.

Na stazi Zrinsko-Frankopanska (16,5 kilometara) za Maraton klub Velika Gorica trčali su Martin Potočnik i Nikola Ivan Leder. Potoćnik je riješio stazu za 2h33min23sec, osvojivši 53. mjesto, a Lederu je od starta do cilja trebalo 2h50min03, za 56. mjesto u muškoj konkurenciji. Na najkraćoj stazi Slavina (7,9 kilometara) trčao je Milivoj Hudina, s rezultatom 1h13min39sec osvojio je 32. mjesto u muškoj konkurenciji.

Rezultati ove utrke također su na portalu Stotinka. Više fotografija možete pronaći OVDJE.

Objava Janjić, Škrinjarić i Čučuković na postolju u Gaćicama, Mikulić u Ozlju pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.