Prijava

Vaša prijava

Za vikend četiri prometne nesreće, rekorder u promilima zaustavljen u Gradićima

[]

U vremenu od 19. do 22. srpnja 2024. godine tijekom vikenda provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, na području policijske postaje Velika Gorica. Utvrđeno je 28 ciljanih prekršaja i to:

-1 prekršaj vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
-1 prekršaj upravljanja vozilom pod zabranom upravljanja
-8 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
-13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
-5 prekršaja nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje

Također je utvrđeno i 8 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 36 prometnih prekršaja.

Sveukupno 1 vozač je uhićen zbog težeg prekršaja i uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel, i to:
1 vozač – upravljanje vozilom pod zabranom upravljanja.

Vikend rekorder zaustavljen u Gradićima

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je dana 21.07.2024. godine (nedjelja) u 03,40 sati, muškarac starosti 39 godina, upravljao je osobnim vozilom u mjestu Gradići, krećući se Željezničkom ulicom, Nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,47 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10 g/kg,.

Istom je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati, isključen je iz prometa i uručen mu je Prekršajni nalog.

Za napomenuti je da su se u vrijeme vikenda dogodile 4 prometne nesreće (3 s materijalnom štetom i 1 s ozlijeđenim osobama – 1 osoba lake tjelesne ozljede).

Akcije se provode kako bi kod vozača potaknula pozitivna ponašanja u prometu a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.

Objava Za vikend četiri prometne nesreće, rekorder u promilima zaustavljen u Gradićima pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.