Prijava

Vaša prijava

Dijanići ponovno zlatni na prestižnom svjetskom natjecanju u robotici

[]

Hrvatske ekipe ostvarile su veliki uspjeh na ovogodišnjem RoboCup 2024 Eindhoven natjecanju održanom u Nizozemskoj, od 17. do 21. srpnja 2024, a među njima je i odličan uspjeh Dijanića iz Velike Gorice. RoboCup je prestižno svjetsko natjecanje koje je okupilo oko 3000 robotičara iz 45 zemalja, a koji su se natjecali u različitim kategorijama.

RoboCup 2024 nije samo natjecanje, već i festival tehnologije koji privlači tisuće posjetitelja, uključujući studente, akademike, industrijske stručnjake te širu javnost. Hrvatska je nastupila sa šest ekipa, među kojima je bila i ekipa Gebruder Weiss koju sačinjavaju natjecatelji Dora Dijanić i Ivan Dijanić uz mentora Antonia Dijanića. Oni su u kategoriji Rescue Maze osvojili prvo mjesto Supertimovi te treće mjesto u ukupnom poretku.

Važno je i istaknuti da su bivši trofejni natjecatelji – Matej Novosad, Ivan Kolarić i Antonio Dijanić bili članovi organizacijskog odbora natjecanja u junior kategorijama.

Cilj ovog natjecanja je promovirati robotiku kao ključnu tehnologiju budućnosti i inspirirati mlađe generacije za uključivanje u aktivnosti i karijeru u ovom vrlo dinamičnom području. Hrvatske ekipe su svojim uspješnim nastupom pridonijele ovom cilju, pokazujući da imaju velik potencijal za daljnji razvoj i inovacije u svijetu robotike​.

Domaćin natjecanja bio je Eindhoven University of Technology u suradnji s neprofitnom organizacijom Promotech2050. Osim samog natjecanja, posjetitelji su mogli vidjeti najnovije inovacije u robotici te se upoznati s robotskim tehnologijama koje se koriste u različitim područjima.

Objava Dijanići ponovno zlatni na prestižnom svjetskom natjecanju u robotici pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.