Prijava

Vaša prijava

“Vidim, čujem i mirišem ljeto” iduće subote uz pečenike, predstave, izložbu…

[]

Udruga Vukovina u srcu i ove godine poziva na sada već dobro poznatu ljetnu manifestaciju “Vidim, čujem i mirišem ljeto” u Vukovini. Ljeto u Vukovini donosi nastavak manifestacije kojom se stari podsjećaju, a mladi poučavaju običaju pečenja pečenika na selu, što će biti popraćeno drugim sadržajima za publiku svih uzrasta.

“Vidim, čujem i mirišem ljeto” i ove godine održat će se u dvorištu kurije Alapić, koja je spomenik kulture.  U organizaciji sudjeluju Udruga Vukovina u srcu, Muzej Turopolja, Pučko otvoreno učilište te ostala lokalna društva i udruge. S ciljem oživljavanja ovog starog zdanja i njihovog mjesta, organiziraju ovaj događaj kako bi održali tradiciju Turopoljskog kraja.

Ova ljetna manifestacija održat će se 3. kolovoza s početkom u 18 sati, a uz pečenje pečenika posjetitelji će moći uživati i u izložbi, kazališnim predstavama, dok će se za filmski dio večeri pobrinuti Pučko otvoreno učilište Velika Gorica.

Uz projekciju filma, djeca i odrasli će uživati u kreativnim radionicama oslikavanja tradicionalnih drvenih igračaka “z Bistre”, igrama s otučkima/tulcima/tulinjem, vožnji neobičnim oldtimerima, kočijom i drugim zanimljivim vozilima. Svemu će u sumrak posebnu čar dati i svjetlosna rapsodija kojom će se na poseban način istaknuti skulpture kipara Mladena Mikulina.

Objava “Vidim, čujem i mirišem ljeto” iduće subote uz pečenike, predstave, izložbu… pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.