Prijava

Vaša prijava

Gradska knjižnica podsjeća: Olakšajte si prtljagu i na more putujte s e-knjigama

[]

Gradska knjižnica Velika Gorica podsjeća na mogućnost korištenja i posuđivanja e-knjiga. “Kada u kofer više ne stane ni igla, a još niste uspjeli potrpati sve što namjeravate pročitati na praznicima, prisjetite se da preko njihovog online kataloga možete posuditi e-knjige i zvučne e-knjige”, navode iz Knjižnice. Fond je upravo nadopunjen s pedesetak novih naslova, a detaljne upute o posudbi i korištenju dostupne su na mrežnim stranicama knjižnice.

Rok za vraćanje e-knjiga je 30 dana, isto kao i kod tiskanih knjiga, s tom razlikom što se e-knjiga nakon isteka roka vraća automatski, čime se izbjegava mogućnost zakasnine. E-knjigu možete vratiti i sami, prije isteka roka. Moguće je posuditi do 5 e-knjiga u mjesec dana, neovisno o broju posuđenih tiskanih knjiga.

E-knjige imaju brojne prednosti, uključujući mogućnost posudbe u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta, nemogućnost otuđenja i uništenja knjige te izostanak potrebe za fizičkim prostorom za pohranu. Najveća prednost je olakšan pristup i čitanje, odnosno slušanje e-knjiga za osobe s određenim teškoćama te za sve knjigoljupce koji su otvoreni novim tehnologijama.

Više o načinu posudbe možete pronaći na stranicama knjižnice OVDJE.

Objava Gradska knjižnica podsjeća: Olakšajte si prtljagu i na more putujte s e-knjigama pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.