Prijava

Vaša prijava

Priče iz djetinjstva: Evo kako je krajem 80-ih ljeto izgledalo u Kravarskom

[]

Ljetni mjeseci su vrijeme kada se u našem gradu sve nekako polako i sporo odvija. Sve je manje ljudi na ulicama, manje automobila, mnogi su pobjegli na obalu ili u dalje krajeve hladiti se i uživati. Stoga smo naše čitatelje pozvali da s nama podijele svoje priče o tome kako je ljeto izgledalo u njihovom djetinjstvu.

Sada donosimo par kratkih crtica o tome kako je to krajem 80-ih i početkom 90-ih izgledalo u Kravarskom, a s nama je to podijelila Anamarija Cavrić.

“Išlo se nametat sijeno u polje, kopao se vrt, zalijevao se vrt, išlo se po mlijeko u selo i to u kantici s poklopcem, brao se paradajz i išlo se s paradajzom i paštetom u ribičiju, čekat da koja riba zagrize pravi mamac, igralo se vani od jutra do mraka…”, piše Anamarija i dodaje da je mrak bio tek oko 21:30.

“Jednom sam skoro batina dobila jer nisam došla doma u 8 kak je bio dogovor”, prisjeća se.

“Vozio se polupotrgani pony bicikl, smjeli smo ići daleko u selo sami, jer nije bilo prometa. Pleli smo vijence od cvijeća i brali kiseljak na livadi.”

Ako ste jedni od onih koji su svoj godišnji već odradili ili ga tek čekate, a volite pisati, pozivamo vas da s nama podijelite svoje priče. One mogu biti vezane uz to kako ste prije provodili ljeta na selu, kako je to prije izgledalo, kako su ga provodile vaše bake i djedovi, a možda i neka simpatična priča kako ga provodite sada.

Posebno pozivamo ako imate stare priče iz Turopolja i fotografije da ih podijelite s nama kako bismo ih objavili (uz naravno, sve potpise) te kako bi građani Velike Gorice osjetili dašak ljeta starih vremena.

Javiti se možete na post niže, na mail ili porukom u inbox.

Objava Priče iz djetinjstva: Evo kako je krajem 80-ih ljeto izgledalo u Kravarskom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.