Prijava

Vaša prijava

Objavljen natječaj za rekonstrukciju vodovoda u Jelačićevoj

[]

Objavljen je natječaj za rekonstrukciju javne vodoopskrbe i proširenje sustava odvodnje u Ulici bana Josipa Jelačića u Velikoj Gorici od Kolareve do Kolodvorske ulice. Tender je vrijedan 293.000,00 eura + PDV.

“Predmet nabave je rekonstrukcija javne vodoopskrbe i proširenje sustava odvodnje u Ulici bana Josipa Jelačića u Velikoj Gorici. Predmetni vodoopskrbni cjevovod se sastoji od dva cjevovoda: cjevovod V1 duljine 1264 m, od PEHD cijevi, profila DN 160 mm. Predmetni kolektor za odvodnju otpadnih voda sastoji se od: kolektora K1 duljine 103 m, od PP cijevi, profila DN 250 mm”, navodi se.

Projekt je izradila tvrtka PRONGRAD BIRO d.o.o. iz Zagreba, a usklađen je s projektom izgradnje Jelačićeve ulice na istoj trasi. Predviđena duljina cjevovoda iznosi oko 1300 metara.

“Vodoopskrbni cjevovod u Ulici bana Josipa Jelačića u Velikoj Gorici izgrađen je 1999. godine cijevima od PVD-a DN 160 za radni tlak od 10 bara. Cjevovod je u ulozi konzumnog cjevovoda, a osigurava i vodu za protupožarnju zaštitu. Iz razloga dotrajalost i starosti PVC materijala dolazi do čestih pucanja cijevi čija sanacija i održavanje zahtijeva znatna financijska sredstva i probleme u vodoopskrbi”, navodi se.

“Sustav odvodnje proširit će se kako bi sve građevinske parcele u ulici Bana Josipa Jelačića bile pokrivene sustavom odvodnje. Proširenje sustav odvodnje počinje u postojećem oknu kod k.br. 1 u ul. bana Josipa Jelačića te se vodi prema zapadu u zelenom pojasu sjeverno od ceste. Proširenje odvodnje duljine je 103 m PP DN250. S obzirom na zahtjevnost postupka u vezi s gradnjom prema Zakonu o gradnji (NN 153/13, 20/17, 39/19, 125/19), čl.4., građevina spada u 2.b skupinu. Građevina je lokalnog značaja te će obuhvatiti stambene objekte individualne izgradnje s otprilike 150 kućanstava odnosno 450 stanovnika.

Napomena: na glavni vod koji se rekonstruira priključeno je cca 100 kućanstava, a na sekundarni vod (ul. Matije Gupca, ul. Nikole Tesle i ul. bana Josipa Jelačića odv. Priključeno je još cca 50 kućanstava). Sekundarni vodovod u navedenim ulicama se ne rekonstruira”, navodi se.

Također, otvorene su ponude za rekonstrukciju Jelačićeve i uskoro se očekuju rezultati natječaja.

Objava Objavljen natječaj za rekonstrukciju vodovoda u Jelačićevoj pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.