Prijava

Vaša prijava

VIDEO Gorički vatrogasci upućeni na gašenje požara u Park prirode Biokovo

[]

U Dalmaciji se, točnije na području Tučepa, Podgore i Parka prirode Biokovo od utorka navečer vatrogasci bore s požarima koji su kratkoročno bili stavljeni pod kontrolu dok se situacija jučer ponovno nije pogoršala.

Stoga su na ova područja pozvani i vatrogasci Velike Gorice i Zagrebačke županije. Iz Javne vatrogasne zajednice Velike Gorice objavili su kako su se jučer priključili gašenju i branjenju kuća u naselju Podgora što su uspješno odradili. “U ranojutarnjim satima upućeni su u park prirode Biokovo gdje vrše sanaciju i sprječavanje daljnje širenje požara. Situacija je i dalje vrlo kompleksna ali pod kontrolom.”, javljaju iz JVP-a.

Na području u blizini Tučepa i Podgore situacija nije dobra, zrak je pun dima, teško se diše, a more puno gareži. Izdano je upozorenje da ljudi ostaju u kućama i upale klime, a ako izlaze, da nose maske na licu jer je zrak izrazito zagađen.

Podsjećamo, po zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika, Županijski vatrogasni zapovjednik uputio je vatrogasne snage Zagrebačke županije na izvanrednu dislokaciju na priobalje. Nakon kratke smotre sa zbornog mjesta u Jastrebarskom, vatrogasne snage krenule su u srijedu oko 19:00 sati na ispomoć kolegama u Podgoru u Splitsko-dalmatinsku županiju. Na Izvanrednu dislokaciju upućeno sedam vatrogasnih vozila i 26 vatrogasaca s područja Velike Gorice, Dugog Sela, Zaprešića, Jastrebarskog i Rugvice. Vatrogasne snage su bile spremne za minimalno 72 sata rada na terenu. Županijski vatrogasni zapovjednik za zapovjednika Izvanredne dislokacije odredio je voditelja odjeljenja JVP Velika Gorice, Stjepana Kosića.

Objava VIDEO Gorički vatrogasci upućeni na gašenje požara u Park prirode Biokovo pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.