Prijava

Vaša prijava

Najviše vozača kažnjeno zbog brze vožnje, vikend rekorder ispod jednog promila

[]

U vremenu od 9. do 12. kolovoza tijekom vikenda provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, na području policijske postaje Velika Gorica. Utvrđeno je 15 ciljanih prekršaja i to :

-2 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
-10 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
-2 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
-1 prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje

Također je utvrđeno i 6 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđen 21 prometni prekršaj. Nije bilo uhićenih vozača zbog težih prekršaja.

Vikend rekorder ispod jednog promila

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je dana 10. kolovoza 2024. godine (subota) u 23,50 sati. Muškarac starosti 67 godina, upravljao je osobnim vozilom Ulicom Slavka Kolara u Velikoj Gorici. Nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 0,94 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10 g/kg. Istom je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isključen je iz prometa te mu je uručen Prekršajni nalog.

Za napomenuti je da se u vrijeme vikenda dogodilo 5 prometnih nesreća (4 s materijalnom štetom i 1 s ozlijeđenim osobama – 1 osoba lake tjelesne ozljede).

U srijedu kažnjeni vozači zbog brzine

U vremenskom periodu u dane od 5. do 11. kolovoza 2024. godine (ponedjeljak–nedjelja), te ciljana dana 07.08.2024. godine (srijeda) od 15,00 do 23,00 sati, ova policijska postaja provela je tjednu akciju „Nadzor brzine kretanja vozila“ usklađenu sa Europske unije za 2024. godinu.

Provedbom akcije utvrđeno je 47 ciljanih prekršaja i to :
– 28 prekršaja nepropisne brzine, izvan naselja i
– 19 prekršaja nepropisne brzine, u naselju.

Akcije se provode kako bi kod vozača potaknula pozitivna ponašanja u prometu a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.

Objava Najviše vozača kažnjeno zbog brze vožnje, vikend rekorder ispod jednog promila pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.