Prijava

Vaša prijava

Jutros prilično jak potres: “Istrčao sam van iz kuće kad se počelo tresti”

[]

Jutros je u Hrvatskoj bio još jedan potres, ovog puta radilo se o snažnijem udaru. EMSC je prvo javio kako je bio 4,6 po Richteru, a zatim su procjenu smanjili na 4,0 pa na 3,9. Hrvatski seizmolozi kažu da je bio 4,0.

“Danas, 13. kolovoza 2024. godine u 8 sati i 43 minute, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres 17 km sjeverno od Križevaca. Magnituda potresa iznosila je 4.0 prema Richteru, a procijenjeni intenzitet V stupnjeva EMS. Osjetio se na širem području sjeverne Hrvatske”, piše na stranicama Seizmološke službe.

Građani na stranici pišu da su potres osjetili u Bjelovaru, Zagrebu, Koprivnici, Virovitici… Epicentar je bio kod Preloga, a javljaju se i iz Križevaca i Međimurja. “Istrčao sam van iz kuće kad se počelo tresti. Trajalo je sigurno 10 sekundi, sve se treslo”, rekao je za Večernji list Ivan Kajn iz mjesta Rasinje.

Za sada nema prijava šteta.

 

Objava Jutros prilično jak potres: “Istrčao sam van iz kuće kad se počelo tresti” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.