Prijava

Vaša prijava

Objavljeni termini u rujnu za besplatno pravno i psihološko savjetovanje

[]

Grad Velika Gorica nastavlja s projektom „Razvoj mreže izvaninstitucijskih socijalnih usluga u zajednici” u rujnu ove godine. Riječ je o projektu kroz koji se osobama starije životne pruža se besplatno pravno i psihološko savjetovanje s obzirom da na području Velike Gorice živi oko 9.500 osoba starijih od 65 godina koje se suočavaju s brojnim problemima kao što su nedostatak informacija o dostupnim uslugama i aktivnostima, nedostatak prijevoza do zdravstvenih ustanova i drugih javnih institucija, nedostatak društvene interakcije, usamljenost, nedostatak emocionalne podrške i slično, navode iz Grada Velike Gorice.

Do sada je uslugu koristilo preko 100 građana. Podršku osigurava stručni tim sastavljen od pravnice i psihologinje te se pruža u područjima pravnog informiranja i savjetovanja i psihološkog savjetovanja i podrške.

Pravno savjetovanje provodi Olivera Ilijaš, mag.iur, a psihološko savjetovanje dr. Katja Galić Ćaleta, spec.psihijatrije.

Termini u rujnu od 16 do 19 sati:

  • 3. rujna od 16 do 19 sati
  • 10. rujna od 16 do 19 sati
  • 17. rujna od 16 do 19 sati
  • 24. rujna od 16 do 19 sati

Usluga savjetovanja pruža se na adresi Trg kralja Tomislava 40, Velika Gorica (nakon prolaska kroz vežu, u prizemlju lijevo), a potrebno je naručiti se na broj 095 3907 301. Termini za nadolazeće mjesece bit će objavljeni naknadno.

Cilj projekta je da korisnici dobiju cjelovite informacije u specifičnim područjima kao što su starenje, suživot sa starijim osobama, zlostavljanje, nasljeđivanje, mirovinska pitanja, narušeni obiteljski odnosi, prevencija specifičnih stanja te informacija o dostupnim uslugama i aktivnostima u zajednici i slična tematika.

“Ovim putem pozivamo osobe starije životne dobi s našeg područja da i dalje koriste navedenu besplatnu uslugu savjetovanja.”, ističu iz Grada.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike do 31. svibnja 2025. u kojem je Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga vodeći partner, a ostali partneri na projektu su Grad Velika Gorica, Hrvatski zavod za socijalni rad (Područni ured Črnomerec) i Hrvatski zavod za socijalni rad (Područni ured Novi Zagreb).

Objava Objavljeni termini u rujnu za besplatno pravno i psihološko savjetovanje pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.