Prijava

Vaša prijava

FOTO Na blagdan Velike Gospe svečano obilježen dan Općine Pokupsko

[]

Na blagdan Velike Gospe posebno je svečano i u Pokupskom koje slavi dan općine. Uz prigodan program održana je i sjednica na kojoj su podršku u daljnjem razvijanju mjesta pružili ministar hrvatskih branitelja Tomo Medvedć i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec. Medved je postao i počasni građanin Općine Pokupsko.

Program je počeo u 10 sati polaganjem vijenaca poginulima za Hrvatsku, nakon čega je u 10:30 uslijedila procesija. U 11 sati je održana Sveta misa, a u 13 sati i Svečana sjednica Općinskog vijeća u Općinskog vijećnici.

“Prvi put slavimo bez glazbe. Odlučili smo da ćemo imati svečanu sjednicu na kojoj ćemo predstaviti planove za iduću godinu, prije svega dovršetak izgradnje vatrogasnog doma. Osim toga, uručit ćemo povelju ministru Medvedu. Tomo Medved je na početku rata došao u Pokupsko i branio ga i zbog svega što je učinio za nas dali smo mu priznanje”, rekao je načelnik Božidar Škrinjarić.

“Od ’91 sam ovdje prisutan. Zajedno s Banovinom i dijelom Karlovca ovo je područje bilo proglašeno područjem katastrofe nakon potresa i bili smo ovdje da pomognemo. Uvijek ću biti dostupan za Pokupsko i raduje me svaki napredak općine”, rekao je ministar branitelja Tomo Medved.

“Položili smo vijence i zapalili svijeće za hrvatske vitezove koji su jedini zaslužni što danas živimo u slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj. U svim značajnim projektima sudjeluje i snažnu podršku daje Zagrebačka županije. Iz Fonda solidarnosti smo samo prošle godine sanirali prometnice u vrijednosti 2,2 milijuna eura. U potresu je stradala i sportska dvorana te također financiramo obnovu u vrijednosti 325 tisuća eura. Svim žiteljima ove prekrasne općine čestitam njihov dan!”, rekao je zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec.

Objava FOTO Na blagdan Velike Gospe svečano obilježen dan Općine Pokupsko pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.