Prijava

Vaša prijava

U utorak počinje još jedno izdanje Formula Student Alpe Adria u Velikoj Gorici

[]

Iako je sve u laganom zatišju ljeti u Velikoj Gorici, očekuju nas događanja i u kolovozu. Trenutno se priprema središnji događaj ovog mjeseca, a to je Formula Student Alpe Adria na koji stiže čak 60 timova iz cijeloga svijeta. Danas su ga u prostoru Centra za posjetitelje predstavili članovi tima uz direktoricu Turističke zajednice Velike Gorice Maju Toth i gradonačelnika Krešimira Ačkara.

“Ističemo veliko zadovoljstvo što će se i ove godine ovaj događaj održati i našem gradu. formula Student Alpe Adria ima velik značaj za lokalnu zajednicu, ali i za razvoj obrazovanja i znanosti. Ova manifestacija doprinosi promociji Velike Gorice i donosi prednosti u više segmenata”, govori gradonačelnik Krešimir Ačkar i posebno ističe benefite za srednjoškolce i studente koji će moći učiti, ali se i povezati s studentima iz raznih zemalja svijeta  što će svakako utjecati na razvoj projekata i na naše gospodarstvo.

“Ponosni smo što je to ostalo u našem gradu i zahvaljujemo što ste nam i ove godine dali povjerenje”, zaključuje Ačkar. “Ovo natjecanje omogućuje studentima inženjerstva, dizajn, konstrukciju, testiranje i utrkivanje prototipova automobila pružajući im priliku za primjenu teorijskog znanja u praksi”, istaknula je u predstavljanju manifestacije direktorica Turističke zajednice Grada Velike Gorice, Maja Toth.

Formula Student Alpe Adria će se odvijati od 20. do 25. kolovoza na Bugatti Rimac Test traci u Mičevcu, kako kažu organizatori, od jutra do mraka. Međutim, neki dani će možda ipak biti zanimljivi od drugih. “Natjecanje se postoji od statičkih i dinamičkih cjelina i to se sve održava od 20. do 25.8. Prva dva dana su tehnički pregled, a nakon niza istih prve dinamičke discipline kreću 23. i 24., a 25. slijede najzanimljivije utrke Autocrossa i Endurance, što je najzahtjevnije za bolide”, objašnjava potpredsjednik udruge Formula Student Alpe Adria Matija Momčilović.

Timovi ove godine pretežno dolaze iz Europe, a riječ je o najboljima s tog područja koji stižu u naš grad. “Velika Gorica nas je i ove godine primila kao da smo doma, sva problematika se rješava brzo i efikasno i osjećamo se mnogo komfornije ovdje nego na drugim lokacijama. Sudjelovat će 60 timova, ukupno smo dobili preko 300 prijava iz 76 zemalja. Time smo se svrstali u top tri najzanimljivijih od 27 takvih događaja te predstavljamo Hrvatsku na najbolji način”, govori Tibor Kezelj, predsjednik Udruge Formula Student Alpe Adria.

Ove su godine osigurani i gaming corner, kutak za djecu te prezentacije pokrovitelja. Kezelj stoga poziva zainteresirane da preuzmu ulaznice na stranici i dođu uživati u dobrim vibracijama, radu mladih ljudi i u dobroj energiji. Za besplatne ulaznice možete se registrirati putem linka: https://www.entrio.hr/event/fs-alpe-adria-2024-19848

Kroz te dane u našem gradu će boraviti više od tisuću mladih inovatora, a čak tri tima stižu iz Hrvatske – iz Zagreba, Rijeke i Splita. Svi oni, uz druge mlade koji sudjeluju na natjecanju, boravit će u kampu na prostoru NK Kurilovca gdje će se održati i proglašenje pobjednika.

U nastavku možete pronaći čitav raspored

FSAA24 Raspored aktivnosti Micevec

Objava U utorak počinje još jedno izdanje Formula Student Alpe Adria u Velikoj Gorici pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.