Prijava

Vaša prijava

Stigla je promjena: Danas moguće opasno vrijeme, izdano je narančasto upozorenje

[]

S početkom ovog tjedna Hrvatsku je zahvatila najavljena promjena vremena, koja donosi niže temperature, čestu kišu te lokalno obilnije pljuskove uz grmljavinu i moguće olujno nevrijeme. Posebno izraženi vremenski uvjeti očekuju se u danas, kada će vremenske neprilike zahvatiti veći dio zemlje.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), u ponedjeljak se u središnjoj Hrvatskoj očekuje oblačno vrijeme s povremenim sunčanim razdobljima, no popodnevni i večernji sati donijet će obilne pljuskove, a najviša dnevna temperatura kretat će se između 24 i 28 °C.

DHMZ je zbog ovakvih vremenskih uvjeta izdao i posebno priopćenje, upozoravajući na mogućnost olujnog nevremena. Najkritičniji dani bit će ponedjeljak i utorak, dok se od četvrtka očekuje postupno stabiliziranje vremena i povratak toplijih dana. Stoga je danas i za našu regiju upaljen narančasti alarm koji ukazuje da se očekuje opasno vrijeme.

Na kopnu će do srijede i dalje povremeno padati kiša, uz mogućnost grmljavinskih pljuskova.

Na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj bit će kišovito s mogućim jakim pljuskovima i grmljavinom, dok će u Dalmaciji, uz promjenjivo vrijeme, lokalne nevere donijeti veće količine kiše, a mjestimice je moguća i tuča. Na Jadranu će puhati jugo, ponegdje bura, a podno Velebita bura će imati i jake udare.

Objava Stigla je promjena: Danas moguće opasno vrijeme, izdano je narančasto upozorenje pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Novi kalendar školske godine 2024./2025.

Popis učenika 1. i 5. razreda za školsku godinu 2024./2025.