Prijava

Vaša prijava

Poznat datum i tema ovogodišnjeg Perunfesta

[]

Muzej Turopolja s ponosom najavljuje Perunfest 2024, koji će se održati 28. i 29. rujna na već poznatoj lokaciji u i oko kurije Modić-Bedeković u Donjoj Lomnici. Ovogodišnji festival donosi poseban program posvećen drevnom gospodaru starohrvatskih šuma – Striboru, u sklopu obilježavanja 150. obljetnice rođenja Ivane Brlić Mažuranić.

Perunfest će se prisjetiti Stribora, lika kojeg je Brlić Mažuranić, kroz svoje pripovijetke, približila generacijama čitatelja, oživljavajući zaboravljeno blago hrvatske nematerijalne baštine. Stribor, kao zadnji duh zaštitnik, simbol je borbe protiv zaborava, čuvajući hrvatsku narodnu predaju od mračnog doba. Danas, više nego ikad, organizatori Perunfesta osjećaju pritiske da se neka stvorenja i priče iz narodnih predaja zaborave, sakriju ili cenzuriraju.

Foto: Zdenko Bašić art

Perunfest 2024., osim što će ponovo oživjeti lik Stribora, posvećen je i svim drugim nepoželjnim i ugroženim stvorenjima iz hrvatske narodne predaje. Uz bogat program, posjetitelji će moći uživati u posebnoj torti iznenađenja iz “coperničke kuhinje”.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se pridruže festivalu, bilo kao sudionici programa ili volonteri. Prijave su moguće putem službene stranice festivala OVDJE. Jesen donosi čaroliju, a Perunfest obećava nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje hrvatske kulturne baštine.

Kako je bilo prošle godine, pogledajte u našoj galeriji:

Objava Poznat datum i tema ovogodišnjeg Perunfesta pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Rezultati natjecanja školske godine 2023./2024.

Popis učenika 1. i 5. razreda za školsku godinu 2024./2025.