Prijava

Vaša prijava

Idućeg utorka nova runda zaprašivanja komaraca na više lokacija

[]

Tvrtka EKO-DERATIZACIJA d.o.o., ovlaštena za provođenje deratizacije i dezinsekcije, najavila je planirane aktivnosti suzbijanja komaraca na području Velike Gorice te okolnih naselja Velika Mlaka i Gradići. Operativni plan uključuje tretman protiv odraslih jedinki komaraca (adulticidni tretman), koji će se provesti hladnim ULV zamagljivanjem u ranim jutarnjim satima.

Tretman će se izvoditi odobrenim insekticidima koji su prošli certifikaciju Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske, a namijenjeni su primjeni u naseljenim područjima.

Vremenski raspored aktivnosti

Dezinsekcija će se provesti u utorak, 27. kolovoza 2024. godine, u ranim jutarnjim satima, od 5:00 do 7:00 sati, prema sljedećem rasporedu:

  • Velika Gorica – područje omeđeno ulicama Zadarska, Kralja Zvonimira, Kurilovečka, Trg kralja Tomislava, Zagrebačka i drugim okolnim ulicama.
  • Velika Gorica – područje omeđeno ulicama Bana Josipa Jelačića, Josipovićeva, Kolodvorska, Ljudevita Gaja, Stjepana Fabijančića Jape i ostalim pripadajućim ulicama.
  • Gradići – područje omeđeno ulicama Kralja Tomislava, Vukovarska, Primorska, Gradićka, Braće Radića, Matije Gupca i drugim susjednim ulicama.
  • Velika Mlaka – područje omeđeno ulicama Sv. Barbare, Kovači, Tina Ujevića, Turopoljska, Pavlinska, Vladimira Nazora, Antuna Grahovara i drugim ulicama.
  • Velika Gorica (Pleso) – područje omeđeno ulicama Vladimira Nazora, Mikulićeva, Pleška, Klarići, Ilovnjak, Rakarska i okolnim ulicama.

Posebno upozorenje upućeno je pčelarima na području Velike Gorice i okolnih naselja. Mole se da na dan suzbijanja komaraca onemoguće izlaz pčela iz košnica kako bi se izbjegle potencijalne štete.

U slučaju loših vremenskih uvjeta, aktivnosti će biti obustavljene i provedene u prvom mogućem povoljnom terminu. O svim promjenama građani će biti pravovremeno obaviješteni.

Objava Idućeg utorka nova runda zaprašivanja komaraca na više lokacija pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.