Prijava

Vaša prijava

Velikogorički paraolimpijci spremni za najveće natjecanje, dobili i podršku Vlade

[]

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je primio delgaciju hrvatske paraolimpijske reprezentacije uoči odlaska na Paraolimpijske igre koje će se od 28. kolovoza do 8. rujna održatio u Parizu. Među članovima delegacije su i tri člana velikogoričkog kluba osoba s invaliditetom USPON – Velimir Šandor, Miljenko Vučić te Mirjana Lučić (Parastolnoteniski klub Uspon).

Mirjana Lučić natječe se u parastolnom tenisu, dok su Vučić i Šandor predstavnici u paraatletici. Posljednjih mjeseci intenzivno su se pripremali za veliko natjecanje te se nadaju najboljem.

Premijer Plenković poželio im je sreću te izjavio da svojim trudom i angažmanom pokazuju izvrsnost, volju, trud i zalaganje te dodao da će Hrvatska s velikim interesom pratiti ovo drugo poluvrijeme Olimpijskih igara u Parizu.

“Angažman osoba s invaliditetom za nas predstavlja temeljno načelo društva kakvim ga vidimo, a to je jednakost i uključivanje i zbog toga smo i u drugim segmentima van sporta napravili najveće iskorake do sada kako bi Hrvatska zaista bila društvo jednakih šansi za sve. Od srca vam želim što više uspjeha i medalja, a podršku Vlade i svih resora imate”, istaknuo je Plenković.

Podsjećamo, Velimir Šandor se do sada vratio s broncom iz Rija i srebrom iz Tokija. Lučić će ovo biti drugi nastup na Paraolimpijskim igrama.

Objava Velikogorički paraolimpijci spremni za najveće natjecanje, dobili i podršku Vlade pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.