Prijava

Vaša prijava

FOTO Grad Velika Gorica podržava mlade inovatore: Formula Student okupila 1500 studenata cijelog svijeta

[]

Već i ptice na grani dobro znaju što se ovih dana održava u Mičevcu – Formula student, događaj koji okuplja oko 1500 studenata iz cijelog svijeta. Svi oni će do nedjelje pripremati svoje formule, bolide za najzanimljivije utrke, kao i pokazivati svoje impresivno znanje. Mladi inovatori zajedno se druže, uživaju, uče jedni od drugih i to je možda ono što se u Mičevcu najviše osjeti – mladenačko zajedništvo.

Svi timovi već su pristigli, a danas ih je obišao i gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar te direktorica Turističke zajednice Grada Velike Gorice Maja Toth. “Formula Student je pronašla dom u Velikoj Gorici gdje uistinu maksimalno podupiremo ovo događanje kao i sva ona na području Velike Gorice i Turopolja. Izražavam veliku pohvalu Turističkoj zajednici i organizatorima na ovom događaju koji je i poučan i zabavan. Pozivam sve sugrađane, posebno one mlade koji vole automobilsku industriju, tehniku i inženjerstvo da dođu od najboljih na svijetu vidjeti i učiti kako se može afirmirati u osobu koja će od svoje ljubavi i posla živjeti”, govori gradonačelnik i ističe kako će se suradnja nastaviti i iduće godine.

A o dobroj organizaciji moglo bi se pisati jer je zaista svi hvale. “Ponosni smo domaćini drugog po redu, a sedmog Formula Student Alpe Adria te smo jako sretni što je Velika Gorica postala dom za 1500 studenata iz cijelog svijeta. To su mladi ljudi koje zanima znanost i tehnologija. Uz to sam ponosna i na odličnu suradnju s VVG-om Velika Gorica jer naši studenti mogu doći ovdje, učiti i dobiti ECTS bodove ako ovdje obave svoju stručnu praksu”, govori nam direktorica TZVG Maja Toth te dodaje kako s Udrugom FSAD rade na ostvarenju cjelogodišnje suradnje. “Želimo da naši studenti i srednjoškolci cijele godine imaju mogućnost druženja s mladim inženjerima.” Toth dodaje i kako je ovo manifestacija za cijele obitelji te da su ulaznice besplatne za preuzimanje.

Iz Hrvatske, nama bliskog Zagreba, stigla je ekipa FSB-a, njih 54. “Prvi dan je odlično prošao, nadamo se da ćemo nastaviti u tom tonu i da će što više hrvatskih timova prosperirati i proći dobro da dokažemo svima kako u hrvatskoj ima znanja i da možemo konkurirati najboljim timovima iz cijelog svijeta. Prošle godine smo na našem natjecanju bili šesti, a ove se nadamo da ćemo to mjesto unaprijediti ili čak biti na podiju. Vrlo rado si međusobno pomažemo, jer je svima u interesu da bude što više timova kako bi event bio zanimljiviji i bolji. Što se tiče samih tehničkih ispitivanja trenutno stojimo jako dobro!“, govori voditelj FSB racing tima, Filip Čavić.

Osim njihove ekipe tu je i ekipa iz Rijeke i Splita. “Atmosfera je super, svi smo uzbuđeni. Jako je lijepo sudjelovati na ovakvom natjecanju u svojoj zemlji, pogotovo kad je ovako dobro organizirano”, otkriva voditelj splitskog tima Luka Terifaj, jednog od tri tima koji su stigli iz Hrvatske.

Pored dinamičkih disciplina, gledatelji će imati priliku sudjelovati u raznim predavanjima, demonstracijama i simulacijama, upoznati inženjere, dizajnere i stručnjake iz industrije te naučiti više o svijetu trkaćih automobila i napredne tehnologije.

Tibor Kezelj, predjsednik Udruge i organizator ističe kako su za sada jako zadovoljni trenutnom situacijom te je objasnio kako su danas na redu tehnički pregledi, u subotu kreću kvalifikacije, a u nedjelju od jutra kreću utrke izdržljivosti. “Očekujemo još goste, gledatelje i one koji su zainteresirani. Zadovoljni smo, vrijeme je jako korektno, puno je sudionika. Veselimo se i nadamo se da će se i idućim danima nastaviti ovako”, govori Kezelj te poziva sve da dođu u nedjelju navečer na prostor NK Kurilovca. “Želimo pozvati sve one koji žele vidjeti kako izgleda pravi studentski parti, potpuno drugačiji od svih drugih na svijetu. To je jedna kombinacija partija i ceremonije zatvaranja. Radimo to u suradnji s Lolipopom. Sve počinje u nedjelju u 20 sati, a doći mogu svi koji su preuzeli svoje ulaznice”, zaključuje Kezelj.

Ovogodišnji događaj nudi nešto za sve uzraste, a tu su i edukativni štandovi te zabavne zone za djecu, ali i najjači auto simulator u Hrvatskoj kojeg gledatelji mogu isprobati po posebnim uvjetima.

Za besplatne ulaznice možete se registrirati putem linkahttps://www.entrio.hr/event/fs-alpe-adria-2024-19848

Objava FOTO Grad Velika Gorica podržava mlade inovatore: Formula Student okupila 1500 studenata cijelog svijeta pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.