Prijava

Vaša prijava

Mladić (24) napuhao 1,5 promila u centru Gorice, ovaj vikend čak 7 prometnih nesreća

[]

U dane 23./24.08. (petak/subota), i 24./25.08. (subota/nedjelja) 2024. godine od 22 do 06 sati provedena je na postajnom području Velika Gorica preventivno represivna akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga te nadzor brzine kretanja vozila“, kojom prilikom je utvrđeno 20 ciljanih prekršaja i to :

-8 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
-1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje
-6 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
-3 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
-1 prekršaj nepoštivanje crvenog svjetla vozača vozila

Također je utvrđeno i 8 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 28 prometnih prekršaja.

Nije bilo uhićenih osoba – vozača, jedna osoba – vozač zadržan je do otriježnjenja do 12 sati (alkohol iznad 1,50 g/kg ).

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je dana 24.08.2024. godine (subota) u 00,05 sati, muškarac starosti 24 godine, upravljao je osobnim vozilom kolnikom Trga kralja Petra Krešimira IV u Velikoj Gorici. Nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,58 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10 g/kg,. Isti je smješten u posebne prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva do 12 sati, te je podnijet Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Za napomenuti je da su se u navedene dane postupanja po akciji dogodilo 7 prometnih nesreća (sve s materijalnom štetom).

Akcije se provode kako bi kod vozača potaknula pozitivna ponašanja u prometu a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.

Objava Mladić (24) napuhao 1,5 promila u centru Gorice, ovaj vikend čak 7 prometnih nesreća pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.