Prijava

Vaša prijava

Odabrani projektanti za zagrebački centar za gospodarenje otpadom

[]

U otvorenom postupku javne nabave ‘Usluge izrade studijsko-projektne dokumentacije za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom Zagreb’ Grad Zagreb je za izvršitelja odabrao zajednicu ponuditelja EKONERG d.o.o. i IPZ UNIPROJEKT TERRA d.o.o. po ponuđenoj cijeni od 593.500,00 eura s PDV-om. Procijenjena vrijednost natječaja iznosila je 880 tisuća eura bez PDV-a.

>> Neobjavljena studija i neformalni dogovori: Zagreb i Zagrebačka županija šute o kontroverznom natječaju za centar za gospodarenje otpadom

Dvije tvrtke iz Zagreba odabrane su da izrade idejno rješenje, studiju utjecaja na okoliš i idejni projekt te da provedu postupak ishođenja građevinske dozvole. U tome će im pomoći niz podizvođača: HIDROING d.o.o. (idejno rješenje, idejni projekt, zaštita na radu), DVOKUT ECRO d.o.o. (hidrogeologija, hidrologija), HIDROPLAN d.o.o. (idejno tehničko-tehnološko rješenje). Kao dionici projekta u vidu nominiranih stručnjaka neodređeno se spominju i tvrtke PROJEKT DANAS d.o.o. i MELIUS MUNDO d.o.o. iz Zagreba.

Ekonerg i IPZ pozvali su se na reference izrade idejnog projekta i studije utjecaja na okoliš za izgradnju CGO-a Orlovnjak i CGO-a Šagulje s MBO postrojenjima na temelju kojih su izdana rješenja o prihvatljivosti zahvata na okoliš i pravomoćne lokacijske dozvole.

Ponuda zajednice EWM PLUS d.o.o./MAXICON d.o.o./PANGEO PROJEKT d.o.o. na natječaju je skupila 86,25 bodova. Osim cjenovno (22,75/30 za ponudu od 782.500,00 s PDV-om), nisu maksimalan broj bodova prikupili ni po pitanju specifičnog iskustva nominiranog stručnjaka za projektiranje (18/24). Nikakvi detalji o njihovoj prijavi nisu objavljeni.

Također nisu objavljeni ni podaci o specifičnim iskustvima odabranih nominiranih stručnjaka. Više o uvjetima ekspertize i navedenim tvrtkama možete pronaći OVDJE.

Na pitanja koja smo Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji o ovom kontroverznom natječaju poslali u lipnju još uvijek nismo zaprimili nikakav odgovor.

Objava Odabrani projektanti za zagrebački centar za gospodarenje otpadom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.