Prijava

Vaša prijava

Zagrebačka županija osigurala 80.000 eura za udruge koje se bave zaštitom okoliša

[]

Zagrebačka županija je objavila da će u 2024. godini podržati rad udruga i neprofitnih organizacija koje se bave zaštitom okoliša i prirode s ukupno 80.000 eura. Natječaj za prijavu programa i projekata otvoren je do 23. rujna 2024. godine.

Na natječaj se mogu prijaviti udruge upisane u Registar udruga Republike Hrvatske i neprofitne organizacije koje su upisane u Registar neprofitnih organizacija, pod uvjetom da su registrirane i djeluju na području Zagrebačke županije, ili iznimno, ako nisu registrirane na području županije, ali svoj projekt provode za korisnike s područja Zagrebačke županije.

Najmanji iznos financijske potpore koji se može odobriti po pojedinom projektu iznosi 700 eura, dok je najveći iznos 5.300 eura. Svaka organizacija može prijaviti i ugovoriti samo jedan projekt u sklopu ovog natječaja.

Prioritet za dobivanje sredstava imat će projekti koji promoviraju načelo održivog razvoja, poput smanjivanja količine otpada, odvojenog prikupljanja otpada, recikliranja i kompostiranja biorazgradivog otpada. Također, prednost će imati projekti usmjereni na zaštitu zraka, tla i vode, kao i oni koji se bave očuvanjem zaštićenih područja kroz revitalizaciju i čišćenje divljih odlagališta otpada te uspostavu mjera za sprječavanje ponovnog nastajanja tih odlagališta. Projekti iz područja razvoja obnovljivih izvora energije također će biti prioritetni.

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i prijavni obrasci dostupni su na službenoj web-stranici Zagrebačke županije (www.zagrebacka-zupanija.hr) pod rubrikom Natječaji. Dodatne informacije mogu se dobiti na brojevima telefona 01/6311-761 i 01/6311-762 ili putem e-maila na adresu zastita-okolisa@zagrebacka-zupanija.hr.

Objava Zagrebačka županija osigurala 80.000 eura za udruge koje se bave zaštitom okoliša pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


80.000 eura udrugama za zaštitu okoliša i prirode

Popis učenika 1. i 5. razreda za školsku godinu 2024./2025.