Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica i ove godine osigurala besplatne materijale te novčanu naknadu za učenike

[]

Grad Velika Gorica nastavlja s podrškom obrazovanju svojih mladih sugrađana i u novoj školskoj godini. Kao i prethodnih godina, osnovnoškolce s područja grada dočekat će nove udžbenike, radne bilježnice i ostali potrebni materijali na  školskim klupama.

Za srednjoškolce, Grad Velika Gorica osigurao je jednokratnu novčanu potporu u iznosu od 120 eura, koja je namijenjena nabavi udžbenika i ostalih obrazovnih materijala potrebnih za pohađanje srednje škole. Ova naknada isplaćuje se svim redovnim učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Velike Gorice, a cilj je olakšati roditeljima financijske troškove koje donosi nova školska godina.

Cilj ovih mjera je omogućiti učenicima što kvalitetnije školovanje, a roditeljima smanjiti troškove koliko god je to moguće, izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar. Također, Grad Velika Gorica nastavlja redovito osiguravati stipendije učenicima prema kriterijima uspješnosti, socijalnog statusa, kao i stipendije za deficitarna zanimanja.

Objava Velika Gorica i ove godine osigurala besplatne materijale te novčanu naknadu za učenike pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.