Prijava

Vaša prijava

U jednoj noći 5 provala: Velika Mlaka, Bukevje, Strmec, Mičevec, Kosnica

[]

Od 30 kolovoza. do 6. rujna na postajnom području Velika Gorica evidentirana su 46 događaja, od čega 16 kaznenih djela, od kojih se 12 progoni po službenoj dužnosti. U ovom periodu dogodilo se 8 prometnih nesreća. Zabilježena su 3 događaja iz domene nasilja u obitelji, priopćili su iz goričke policije.

Tijekom noć s nedjelje na ponedjeljak (1.-2. rujna) zabilježena su tri provale u trgovinu. Jedna se dogodila u Velikoj Mlaki na Trgu Majke Hrvatice. Nepoznati počinitelji provalili su u trgovinu Mlin i pekare na način da su zavlačenjem prikladnog obili ulaz, ušli u unutrašnjost, djelomično ispremetali stvari te otuđili cjelokupnu registar-blagajnu s ladicom u kojoj je bio polog novca. S polica su otuđili razne cigarete te alkoholna i bezalkoholna pića i prehrambene artikle. Šteta je nekoliko tisuća eura.

U Bukevju je također provaljeno u Mlin i pekare. Nepoznati počinitelj je potrgao lokot na metalnim rešetkastim vratima, potom otvorio vrata, ušao u unutrašnjost te počinio krađu zasad neutvrđene količine cigareta, alkoholnih i bezalkoholnih pića, slatkiša. Iz ladice registar blagajne otuđio je polog novca od 200 eura. Ukupna šteta cijeni se na oko 3 tisuče eura.

Pokušaj provale u trgovinu Mlin i pekare dogodio se i u Strmcu Bukevskom. Uporabom tjelesne snage nepoznati počinitelj je uklonio nadzornu kameru, a zatim prikladnim alatom potrgao lokot sa zaštitnim metalnim rešetkastim vratima. Ušao je u unutrašnjost trgovine, no iz nepoznatog razloga se udaljio ne otuđivši ništa.

Dogodile su se iste noći i dvije krađe iz građevinskih kontejnera. U Mičevcu u Savskoj ulici iz kontejnera tvrtke registrirane u Zagrebu otuđena je veća količina raznog alata, dva kompleta bušilica. Šteta je nekoliko tisuča eura.

Iste noći je provaljeno u skladišni kontejner u Velikoj Kosnici u vlasništvu hr. državljanjina r. 1989. godine s područja Zagreba. Iz kontejnera je ukraden razni alat u vrijednosti od 5 tisuća eura.

Objava U jednoj noći 5 provala: Velika Mlaka, Bukevje, Strmec, Mičevec, Kosnica pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.