Prijava

Vaša prijava

Jelena Buchberger dobitnica prestižne nagrade “Dražen Petrović”

[]

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) po 18. put dodijelio je prestižne Nagrade „Dražen Petrović“, namijenjene najperspektivnijim mladim sportašicama i sportašima Hrvatske. U kategoriji najuspješnijeg sportskog para, štafete ili posade, nagradu su osvojili badmintonaši Jelena Buchberger iz Badminton kluba Velika Gorica i Roko Pipunić. Ovaj par istaknuo se kao pobjednici Europskog kupa i najbolji europski mješoviti par u prošloj godini.

Jelena Buchberger, koja je tek napunila 18 godina, već je višestruka prvakinja Hrvatske u badmintonu te jedna od najboljih mladih europskih igračica. Osim ovog priznanja, Zajednica športskih udruga Grada Velike Gorice proglasila ju je najboljom sportašicom Grada za 2024. godinu.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo danas biti ovdje te mi je drago što smo osvojili ovu nagradu. Hvala Hrvatskom olimpijskom odboru što je prepoznao naš rad i naše rezultate te nam dodijelio ovu nagradu. Hvala klubu, roditeljima, trenerima reprezentacije i mom klupskom partneru i nadam se još boljim i većim uspjesima“,  izjavila je Buchberger prilikom preuzimanja nagrade.

Ovogodišnja dodjela istaknula se po dvije važne novosti: u tri kategorije nagrađena su po dva laureata, dok je, uz plaketu i novčanu nagradu, po prvi puta uručena i statua Dražena Petrovića, djelo akademskog kipara Nevena Bilića. Nagrade su bile namijenjene sportašima i sportašicama rođenima 2004. godine i mlađima, kao i kandidatima za najveće sportske nade, rođenima 2008. godine i mlađima.

Svi dobitnici izrazili su ponos i zahvalnost na priznanju, naglasivši podršku obitelji, trenera, klubova i HOO-a. Na svečanosti je glavni tajnik HOO-a, Siniša Krajač, poručio laureatima da će mnogi od njih postati uzori budućim sportašima te izrazio nadu da će neke od njih gledati kao olimpijce na nadolazećim Igrama u Los Angelesu.

Ministar turizma i sporta, Tonči Glavina, čestitao je dobitnicima u ime hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i u svoje osobno ime. Istaknuo je kako su očekivanja visoka, ali da ne bi trebalo biti pritiska za buduće uspjehe. U svom govoru istaknuo je Dražena Petrovića kao primjer sportaša koji je svakim danom težio postati bolji.

 

Objava Jelena Buchberger dobitnica prestižne nagrade “Dražen Petrović” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.