Prijava

Vaša prijava

Duh olimpizma nekad i danas: Je li sport postao profitabilna djelatnost?

[]

U utorak 1. listopada u 19 sati u gradskoj vijećnici u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici održat će se predavanje pod nazivom ‘Duh olimpizma nekad i danas’.

Sudionici predavanja su voditeljica Odbora za promicanje olimpizma Hrvatske olimpijske akademije i autorica knjige Olimpijska početnica dr. sc. Ana Popovčić, sportski djelatnik i publicist Ratko Cvetnić te olimpijac Velimir Šandor.

Nakon ovogodišnjih Ljetnih olimpijskih igara i Ljetnih paraolimpijskih igara održanih u Parizu i svih popratnih napisa postavlja se pitanje što je DUH olimpizma u odnosu na onaj duh s kojim su započete olimpijske igre 1896. godine, koje su održane u Ateni.

Vrijedi li još uvijek moto olimpijskih igara Citius, altius, fortius (Brže, više, jače) u pravom sportskom smislu ili je taj moto dobio novo značenje?

U svakom sportu vrijedi moto Brže, više, jače, ali i pitanje do kojih granica izdržljivosti ljudskog tijela? Je li sport danas postao samo profitabilna djelatnost i gdje je duh sporta i sportaša bez obzira na uspjeh ili neuspjeh?

Jesu li mladima danas uzor sportski uspjesi sportaša ili materijalna korist, koju nosi taj uspjeh.

O svemu tome će govoriti gosti koji su članovi Hrvatskog olimpijskog odbora te velikogorički paraolimpijac Velimir Šandor.

 

Objava Duh olimpizma nekad i danas: Je li sport postao profitabilna djelatnost? pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.