Prijava

Vaša prijava

Festival i Konvencija u Vukomeriću: U fokusu dobra hrana i prirodno graditeljstvo

[]

Na Recikliranom imanju Vukomerić ove jeseni održat će se dva značajna događanja posvećena održivom životu i prirodnim praksama. Prvo u nizu je Festival Naša dobra hrana, koji će se održati 28. i 29. rujna 2024. Festival okuplja praktičare agroekologije i ljubitelje prirode iz Hrvatske i inozemstva, s ciljem promicanja održivog gospodarenja zemljištem, skrbi za ljude i životinje te inovativnih pristupa sadnji i sjemenarstvu. Subotnji program nudi raznolike radionice, uključujući vrtlarske tehnike, izradu tijesta za pizzu, bojanje svile prirodnim bojama, fermentiranje te svjesno jedenje. Nedjelja je posvećena praktičnim radionicama, gdje će posjetitelji imati priliku učiti od međunarodnih stručnjaka. Radionice će voditi Adolfo i Darcy iz Italije, koji će pokazati inovativne metode poljoprivrede u suradnji sa životinjama, te Joseph Lofthouse, pionir landrace vrtlarstva, koji će podučavati o povećanju genetske raznolikosti biljaka.

Nakon Festivala, 5. listopada 2024. održat će se VIII. Konvencija prirodnog graditeljstva, također na Recikliranom imanju Vukomerić. Ovaj cjelodnevni događaj pružit će priliku za učenje o gradnji prirodnim materijalima kroz predavanja, demonstracije i stručne ture. Program uključuje predavanja o geodetskim kupolama, zemljanoj arhitekturi i gradnji slamom, a bit će i okrugli stol te sajam lokalnih proizvođača. Uz bogat edukativni program, posjetitelje očekuje i gastronomska ponuda, kao i večernja zabava uz DJ-a. Konvencija prirodnog graditeljstva održava se uz podršku Grada Velika Gorica i Husqvarna.

Oba događaja su besplatna i otvorena za javnost, no za radionice na Festivalu potrebne su prijave.

Više informacija i prijave možete pronaći na stranici ZMAG-a.

Objava Festival i Konvencija u Vukomeriću: U fokusu dobra hrana i prirodno graditeljstvo pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.