Prijava

Vaša prijava

Uključite se, postanite donator: Zaklada Ana Rukavina organizira akciju upisa u registar darivatelja matičnih stanica

[]

U srijedu, 25. rujna od 11 do 13 sati, Zaklada Ana Rukavina održat će akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u prostoru Doma kulture Galženica na Trgu Stjepana Radića 5. Akcija je organizirana kako bi se pomoglo oboljelima koji traže podudarnog darivatelja matičnih stanica.

Pozivaju sve zdrave građane između 18 i 40 godina da se pridruže akciji i postanu potencijalni darivatelji. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika, te uzimanje uzorka krvi od 7 ml, kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Red za upis u registar 2018. godine foto: Katarina Drvodelić/GKM

Upis u registar prvi je korak kojim možete pomoći osobama koje boluju od leukemije i drugih teških bolesti koštane srži. Poruka Zaklade, “Lijek je u nama”, ističe važnost svakog pojedinca u spašavanju života. Do sada je zahvaljujući akcijama Zaklade u Hrvatski registar upisano više od 66.700 potencijalnih darivatelja, a njih 181 već je doniralo svoje matične stanice, pomažući oboljelima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Odazovite se ovoj plemenitoj akciji i postanite dio registra koji može spasiti živote.

Objava Uključite se, postanite donator: Zaklada Ana Rukavina organizira akciju upisa u registar darivatelja matičnih stanica pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.