Prijava

Vaša prijava

FOTO “Po starinski” oduševio u Mraclinu: “Ovo je naša borba protiv fast-fooda!”

[]

U Mraclinu se u subotu održala gastro manifestacija “Po starinski” koja je i ove godine okupila i mlade i starije, sve one koji vole domaću, tradicionalnu hranu. Marljive ruke žena iz Društva žena Anđele iz Mraclina danima su pripremale sve domaće gastro delicije kako bi posjetitelje dočekalo fino i toplo. Naravno, puno su pomoći imale i od ostalih uključenih mještana.

Ovogodišnja tema bila su jela od zelja, i moramo vam reći, baš su bila spremljena na stari način, kao što su radile naše bake. “Imamo zelje na se mile fele – i kiselo i prisiljeno, slatko i drugo. Spremile smo krpice sa slatkim zeljem, a njih smo same delale doma, mesile, nismo kupovale tjesteninu. Imamo tu i sarmu i pire, bažul s prisiljenim zeljem, buncek s kiselim zeljem, a navek moramo imati i štrukle s tropom.”, govori nam Vesna Tafra, predsjednica Društva žena Anđele.

Posebno su sretne što je ova manifestacija svake godine sve više i više posjećena i prepoznatljiva. “Sve više je razvikana naša priča, a to nam je posebno drago jer je to naša borba da se očuvaju starinski recepti. To je naša borba protiv fast-fooda!”, zaključuje Tafra.

Ako ste slučajno propustili ovu finu manifestaciju, nimalo ne sumjamo da će nas iduće godine Anđele oduševiti novim idejama, a starim receptima.

Objava FOTO “Po starinski” oduševio u Mraclinu: “Ovo je naša borba protiv fast-fooda!” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.