Prijava

Vaša prijava

U Velikoj Gorici obilježen Dan predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije

[]

U Velikoj Gorici obilježen je Dan Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije pretpremijernim prikazivanjem filma o nacionalnim manjinama. Zagrebačka županija dom je pripadnicima 22 nacionalne manjine, od kojih deset imaju pravo na svoje predstavnike i vijeća. Film prikazuje manjine udružene u Koordinaciju te njihove aktivnosti.

„Prikazali smo aktivnosti manjina, način na koji su dolazile na ovaj prostor, njihovu kulturu i običaje…“, ispričao je Edib Ahmetašević, autor filma. Salih Huremović, predsjednik Koordinacije i predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine, rekao je da je nakon knjige, izdane prije dvije godine, na red došao i film, kao trajni zapis manjinskih aktivnosti.

Foto: Dražen Kopač

„Našli smo zajednički jezik, manjine udružene u Koordinaciju su kompaktne, zajedno djelujemo u svim našim programima“, rekao je Huremović.

Mario Cvitan, član Županijske skupštine, prisustvovao je u ime Zagrebačke županije te naglasio da će Županija nastaviti promicati i ostvarivati manjinska prava kako bi očuvali kulturu, jezik i tradiciju nacionalnih manjina.

Objava U Velikoj Gorici obilježen Dan predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.