Prijava

Vaša prijava

Svjetska glazbala i hrana u Buševcu na 22. Međunarodnom festivalu tradicijskih glazbala

[]

Ogranak Seljačke sloge Buševec poziva sve ljubitelje tradicijske glazbe na 22. Međunarodni festival tradicijskih glazbala – Buševec 2024, koji će se održati u subotu, 28. rujna, s početkom u 19:00 sati.

Na ovogodišnjem festivalu nastupaju grupe iz Sjedinjenih Američkih Država (Havaji), Slovačke, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, a posjetitelji će imati priliku čuti zanimljiva tradicijska glazbala poput ukulelea s Havaja, hurdy-gurdyja, gardona, fujare, citri, dangubice i mnogih drugih rijetkih instrumenata.

Uz bogat glazbeni program, festival nudi i degustaciju internacionalne kuhinje koja počinje u 18 sati. Posjetitelji će moći kušati specijalitete poput bolivijskog kvinojinog slanog kolača i kruščića od sira i mandijoke, havajskog jela Kalua pig, mađarskih palačinki, ličkog bunceka sa zeljem, iznenađenje iz Slovenije te domaće štrukle. Posebnu atrakciju predstavlja vatreni show s noževima i Navajo 22 hoop dance koji za goste pripremaju izvođači s Havaja.

Festival će se održati od 26. do 29. rujna, a program festivala obuhvaća:

  • 26. rujna, četvrtak, 20:00 – Prezentacija tradicijskih glazbala u Osnovnoj školi Buševec
  • 27. rujna, petak, 19:00 – Nastup grupa iz Havaja i Slovačke pod nazivom “The Flying Dish” u Velikoj Gorici
  • 28. rujna, subota:
    • 18:00 – Degustacija internacionalne kuhinje u Etno zadruzi Buševec, gdje će posjetitelji moći kušati specijalitete iz Bolivije, Havaja, Mađarske, Slovenije i Hrvatske
    • 19:00 – Gala koncert festivala tradicijskih glazbala u Domu kulture Buševec, na kojem nastupaju izvođači iz SAD-a (Havaji), Slovačke, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Posjetitelji će čuti razna zanimljiva glazbala poput ukulelea, citri, dangubica i drugih
  • 29. rujna, nedjelja, 20:00 – Smotra tamburaških sastava i orkestara Zagrebačke županije u Dugom Selu.

Organizatori pozivaju sve da podrže svirače tradicijskih glazbala i uživaju u glazbi koja, kao univerzalni jezik, spaja ljude.

Objava Svjetska glazbala i hrana u Buševcu na 22. Međunarodnom festivalu tradicijskih glazbala pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.