Prijava

Vaša prijava

FOTO Napreduju radovi na izgradnji mosta u Čičkoj Poljani

[]

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar obišao je danas sa suradnicima radove na novom mostu u Čičkoj Poljani. Izvođač radova je tvrtka CIGLENICA d.o.o. iz Zaprešića po projektu PROJEKTLABA d.o.o. iz Velike Gorice. Vrijednost novog mosta je nominalno milijun eura.

“Za stanovnike Čičke Poljane i Kuča izgradnja ovog mosta je od velike važnosti. Unaprijedit će on prometnu povezanost i sigurnost našega grada. Most će biti ključna infrastruktura koja povezuje ove zajednice. Vrijednost radova je ukupno 1,23 eura. Sutra ide betonaža mosta te se nakon toga pristupa drvenoj konstrukciji. Otvorenje će biti nadamo se do konca studenoga”, rekao je Ačkar.

“Čekali smo 14 godina na ovaj most. Radovi napreduju dobro. Iščekujemo otvorenje mosta koji će mnogo značiti našoj zajednici. Također ističem da VMO radi na čišćenju rijeke Odre i uređenju obale. Odra je izvorska rijeka i trebala bi biti čista. Ona je veliki potencijal za Veliku Goricu. Pozivam sve da se uključe u realizaciju tog projekta”, rekao je predsjednik VMO Čička Poljana Darinko Gučić.

“Koliko je ovaj most važan mještanima Čičke Poljane, toliko je važan i Kučama. Povezat ćemo Posavinu i Turopolje ovim mostom”, rekao je predsjednik VMO Kuče Stjepan Fabijančić.

Most će imati uzdužnu dispoziciju s tri raspona, dva krajnje veličine 16 m i srednji veličine 22 metra te će ukupno biti dugačak 54 metra. Kolnik će biti širine 3 metra s obostranim pješačkim stazama od 1,7 metara te s ostalim elementima će biti ukupne širine 7,5 metra što je gotovo dvostruko više od postojećeg mosta. Kako će novi most biti betonski veza sa starim mostom ostaje u drvenim ogradama za pješake.

Osim mosta, mještani Čičke Poljane uskoro bi trebali dobiti i spremište i garažu za vozila u vatrogasnom domu. Prema posljednjim informacijama, završava se dokumentacija za ovaj projekt.

Objava FOTO Napreduju radovi na izgradnji mosta u Čičkoj Poljani pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.