Prijava

Vaša prijava

Vatrogasci iz Buševca, Čiča, Ščitarjeva i Velike Mlake na osposobljavanju za izvlačenje iz ruševina

[]

Vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Buševec, Novo Čiče, Ščitarjevo i Velika Mlaka pristupili su zahtjevnom osposobljavanju za spašavanje iz ruševina u Državnoj vatrogasnoj školi. Osposobljavanje u organizaciji Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije u trajanju od 80 teorijskih i praktičnih sati održava se u vremenu od 23. rujna do 4. listopada.

Naši dobrovoljni vatrogasci odvojili su dva tjedna svoga slobodnog vremena kako bi se školovali kroz jedno od najtežih vatrogasnih osposobljavanja. Na ovaj način biti će spremniji nego ikad za pomoći našim građanima te ostatku Hrvatske u ovim zahtjevnim tehničkim intervencijama.

Osim što na osposobljavanju uče o mnogim temama poput metoda pretrage ruševina te statike oštećenih objekata i potresima, naši vatrogasci prolaze i intenzivne praktične vježbe u kojima primjenjuju naučeno znanje. Neke od praktičnih vježbi uključuju i izbavu unesrećenih osoba, oslobađanje osoba od urušenog materijala te metode usidravanja spasilačke i radne užadi.

Ponosni smo što na osposobljavanju sa kapacitetom za 20 vatrogasaca Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice sudjeluje sa čak 5 dobrovoljnih vatrogasaca. Također smo zahvalni članovima koji su odvojili veliku količinu vremena za ovo osposobljavanje, priopćila je Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice.

Objava Vatrogasci iz Buševca, Čiča, Ščitarjeva i Velike Mlake na osposobljavanju za izvlačenje iz ruševina pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.