Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica, divno Turopolje i Zagrebačka županija prikazani cijelom svijetu kroz oči britanskih influencera

[]

Promocija turističkih destinacija putem influencera postala je ključna za globalno pozicioniranje, a Velika Gorica bila je dio nedavnog promotivnog događanja u Zagrebačkoj županiji. U suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, Turistička zajednica Zagrebačke županije organizirala je petodnevni boravak britanskih influencera, koji su istražili ljepote zelenog zagrebačkog prstena. “Ponosno smo predstavili ono najbolje što naša županija može ponuditi, slijedeći principe održivog turizma. Reakcije koje dolaze kroz ovakve suradnje s influencerima, i rastući broj stranih gostiju u našim kućama za odmor, vinarijama i restoranima, pokazuju da smo na dobrom putu,” izjavila je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Na Plešivici su kušali vina u vinarijama Korak i Griffin te u Ivančićima u vinariji Dobra berba i Graberju Ivanićkom u Vinariji Voštinić Klasnić, a autohtona vina sljubljena su s lokalnim delicijama u restoranima Karlo, Ivančić, Gabrek, Kezele, Mon Ami i  Chop Old House. U Velikoj Gorici, smjestili su se u hotel Garden Hill  te na području Plešivice u hotelu Princess, dok su šumsku avanturu u Turopoljskom lugu doživjeli na quadovima AvanTuropolja, uz potragu za crnim tartufima. U Specijalnoj bolnici Naftalan u Ivanić-Gradu saznali su kako je jedinstveno ljekovito blago iz dubina naftalan učinilo Specijalnu bolnicu poznatom u Europi i šire. Svoj put nastavili su kroz kukuruzni labirint “Hrvatica” te su posjetili franjevački samostan, a na Žumberku su uživali u prirodnim ljepotama Sopotskog slapa i posjetili Gospodarstvo Monike Bračike.

Za pravi samoborski doživljaj, influenceri su kušali slavne kremšnite u Kavani Livadić i slastičarnici  U prolazu, a dodatni gastronomski užici dočekali su ih u kući obitelji Filipec, gdje su kušali bermet i muštardu, te u Destileriji Brigljević u Velikoj Gorici, gdje su degustirali gin, rakije i likere.

„Autentična iskustva koja naši gosti nose sa sobom nakon posjeta našoj destinaciji neprocjenjiva su. Svaka od tih priča doprinosi jačanju turističkog identiteta Zagrebačke županije,“ zaključuje Ivana Alilović.

 

Objava Velika Gorica, divno Turopolje i Zagrebačka županija prikazani cijelom svijetu kroz oči britanskih influencera pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.