Prijava

Vaša prijava

Dječje gradsko vijeće: Većina učenika slaže se sa zabranom mobitela u školama

[]

Danas je u sklopu Dječjega tjedna u Velikoj Gorici tradicionalno održano i Dječje gradsko vijeće. Učenici su postavljali pitanja gradskim ocima. Uvažen je ovaj događaj i prihvaćen kao ozbiljniji od pravoga gradskoga vijeća, pa mladi Velikogoričani ni ovaj put nisu razočarali kvalitetom postavljenih pitanja.

Paula je zatražila više sprava u DV Velika Gorica. Gradonačelnik Ačkar joj je odgovorio da zna da nedostaje sprava i da će zatražiti od pročelnice i ravnateljice da se postave sprave.

Anja je pitala mogu li se odrasli koji se bave djecom i mladima u sportu dodatno educirati. Predsjednik GVGVG Darko Bekić je odgovorio da je takve edukacije prije provodio CDMO te da ne bi bilo loše da se iste ponovo pokrenu.

Gabrijela se požalila što u selima oko Gorice nema drugih aktivnosti osim vatrogasaca i folklora. Ačkar joj je odgovorio da je jedan dio problema riješen uvođenjem buseva prema centru grada te da se ovakve stvari rješavaju putem društvenih domova. “Treba se vidjeti koliko je zainteresiranih”, rekao je.

Marko traži da se pomogne po pitanju češćih policijskih patrola oko škola. Gradonačelnik je obećao apelirati na policiju s ciljem učestalijih kontrola.

Na pitanje o poboljšanju školske prehrane i anketa za izradu jelovnika, pročelnica Krunić Lukinić odgovara da su neke škole već to učinile, a da se u druge uvode zdravi obroci.

Patricija kaže da se većina učenika slaže sa zabranom mobitela u školama te da nedostaje izvanškolskih aktivnosti. “Dođite s idejama i organizirat ćemo se”, rekao joj je Ačkar.

Objava Dječje gradsko vijeće: Većina učenika slaže se sa zabranom mobitela u školama pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.