Prijava

Vaša prijava

Velikogoričan (39) odbio test na droge, osuđen na godinu dana uvjetno

[]

Jučer, 2. listopada 2024. oko 00.40 sati u Zagrebu na križanju Slavonske avenije i Cvjetne ceste u nadzoru prometa policijskih službenika zatečen je 23-godišnjak da upravlja osobnim automobilom u smjeru istoka. Obavljenim  nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom B kategorije prije stjecanja prava na samostalno upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita B kategorije. Ponuđeno mu je da se podvrgne preliminarnom testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu, što je odbio. Okrivljenik je uhićen te doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena pravomoćna presuda, novčana kazna u iznosu od 2640 eura.

Dan ranije, 1. listopada oko 23 sata u Velikoj Gorici policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 39-godišnjak. Obavljenim provjerama je utvrđeno da je upravljao vozilom pod zabranom i odbio se podvrgnuti ispitivanju preliminarnim testom na prisutnost droga u organizmu. Uhićen je i doveden u službene prostorije te je nakon prekršajne obrade i otrežnjenja odveden na Općinski prekršajni sud. Sud je okrivljenom izrekao sveukupnu kaznu zatvora u trajanju od 30 dana na koju se primjenjuje uvjetna osuda u trajanju od 1 godine ako ne počini jedan ili više prekršaja za koji mu se može izreći kazna zatvora i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Objava Velikogoričan (39) odbio test na droge, osuđen na godinu dana uvjetno pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.