Prijava

Vaša prijava

Vodni val prolazi kroz Karlovac, povećani vodostaji i sljedećih dana

[]

Nešto prije 10 sati ukinuto je izvanredno stanje kod Sela Kupa. Do Pribanjaca su vodostaji u opadanju. Još uvijek raste protok Kupe kod Brodaraca, a vodostaj je u Karlovcu na 768 cm i nastupile su izvanredne mjere obrane od poplave.

Nizvodno na profilima Jamnička Kiselica i Farkašić raste i protok i vodostaj. Kod Jamnice su nastupile redovne mjere.

DHMZ: Vrh vodnoga vala očekuje se u popodnevnim satima.

Dosadašnja akumulacija oborina i dalje uzrokuje visoke vodostaje rijeka na slivovima Save, Kupe, Une i Mure. Stanje povećanih vodostaja potrajat će i sljedećih dana.

Vodostaji Kupe do hidrološke postaje Pribanjci su u opadanju s tendencijom opadanja. Nizvodno do Jamničke Kiselice vodostaji su u porastu s tendencijom opadanja. Nizvodno su vodostaji u porastu s tendencijom porasta. Vodostaji su u domenama od srednjih do visokih voda. Vrh vodnog vala Kupe i Korane u Karlovcu je izgledan u popodnevnim satima.

HIDROLOŠKI IZVJEŠTAJ
STANJE, TENDENCIJA I PROGNOZA VODOSTAJA U RH
ZA 4.10.2024.

TRENUTNO STANJE OBRANA OD POPLAVA

Izvanredno stanje: Kupa – Selo Kupa
Izvanredne mjere: Kupa – Karlovac

Redovne mjere: Korana – Karlovac; Kupa – Hrvatsko; Plitvica – Krkanec; Sava – Preljev Jankomir; Sutla – Zelenjak

Pripremno stanje: Bregana – Koretići; Drava – Osijek; Dunav – Batina, Aljmaš, Dalj; Gornja Dobra – Turkovići; Korana – Veljun; Krapina – Kupljenovo; Kupa – Zapeć, Jamnička Kiselica; Kupčina – Lazina brana; Lonja – Lonjica most; Mala Neretva – Opuzen ustava nizv.; Mura – Mursko Središće; Sava – Drenje Brdovečko, Podsused, Zagreb, Rugvica, Ustava Prevlaka, Dubrovčak; Sivornica – Gornja Šumetlica; Sunja – Sunja; Una – Hrvatska Kostajnica; Zelina – Božjakovina; Črnec – Ustava Črnec; OK Kupa-Kupa – Mahično, Donja Kupčina; Sabirni kanal AC ZG-RI – Lazina

STANJE, TENDENCIJA I PROGNOZA VODOSTAJA

SAVA: Vodostaji Save do Rugvice su u porastu s tendencijom opadanja. Nizvodno do Slavonskog Kobaša vodostaji su u porastu s tendencijom porasta. Nizvodno do Županje vodostaji su u stagnaciji s tendencijom porasta. Nizvodno su vodostaji u blagom opadanju s tendencijom porasta. Vodostaji su u domenama od srednje niskih do visokih voda.

UNA: Vodostaji Une u izvorišnom dijelu su u porastu s tendencijom opadanja. Nizvodno su vodostaji u porastu s tendencijom porasta. Očekivani vrh vodnog vala u Hrvatskoj Kostajnici moguć je u subotu.

MURA I DRAVA: Vodostaji Mure do Goričana su u porastu s tendencijom stagnacije. Nizvodno su vodostaji u stagnaciji s tendencijom porasta. Vodostaji su u domeni srednjih voda.
Vodostaji Drave do Donjeg Miholjca su u porastu s tendencijom porasta. Nizvodno do Osijeka vodostaji su u stagnaciji s tendencijom porasta. Nizvodno su vodostaji u opadanju s tendencijom opadanja. Vodostaji su u domenama srednje niskih i srednjih voda.

DUNAV: Vodostaji Dunava su u opadanju s tendencijom opadanja, u domenama srednjih i srednje visokih voda.

Objava Vodni val prolazi kroz Karlovac, povećani vodostaji i sljedećih dana pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.