Prijava

Vaša prijava

Sigurna vozačka: Gorički gimnazijalci podižu svijest vršnjaka o sigurnosti u prometu

[]

U petak, 4. listopada 2024. godine, u Gimnaziji Velika Gorica, održan je preventivni prometni projekt za učenike 4. h razreda navedene gimnazije, pod nazivom „Sigurna vozačka dozvola“, koji je proveden uz podršku Ravnateljstva policije i Autokluba Velika Gorica te uz sudjelovanje policijskih službenika Službe prevencije i II. postaje prometne policije Zagreb Policijske uprave zagrebačke.

Projekt je osmišljen s ciljem osvještavanja mladih budućih vozača o važnosti odgovornog i savjesnog ponašanja u prometu te upoznavanja s rizicima kojima su u prometu izloženi, kako u ulozi budućih vozača, tako i u ostalim ulogama sudionika u prometu.

Provedba Projekta je sufinancirana sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, a aktivnosti su uključivale predavanje „Mladi u prometu – mladi vozači“, koje su proveli policijski službenici s ciljem poticanja mladih, posebno srednjoškolaca, na odgovorno sudjelovanje u prometu. Nakon predavanja, pod stručnim vodstvom provoditelja Projekta, održano je kviz-natjecanje  Znanjem do vozačke dozvole“ te natjecanje na poligonu spretnosti, uz korištenje tzv. pijanih naočala.

Inače, učenik 4. razreda Gimnazije Velika Gorica koji je pokazao najviše znanja i spretnosti na kvizu i na poligonu, osvojio je vrijednu nagradu – besplatno osposobljavanje za vozača „B“ kategorije u autoškoli AK Velika Gorica.

Još jednom preventivnom aktivnosti Policijske uprave zagrebačke preko Službe prevencije i Ravnateljstva policije, ali i Službe prometne policije i II. postaje prometne policije Zagreb, prepoznat je interes naših mlađih sugrađana što se iskoristilo za stvaranje sigurnosnih pretpostavki i ne samo po pitanju razvijanja prometne kulture nego proaktivnim djelovanjem policije zajedno sa svim sudionicima manifestacije, želi se, čini i  potiče na zajedničko odgovorno ponašanje u stvaranju sigurnog okruženja.

Objava Sigurna vozačka: Gorički gimnazijalci podižu svijest vršnjaka o sigurnosti u prometu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.