Prijava

Vaša prijava

Vozač (56) iz Buševca u podne napuhao 1,75 promila

[]

U petak 4. listopada oko 12.05 sati u mjestu Buševec, u Sisačkoj ulici, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 56-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem vozača utvrđena je koncentracija alkohola od 1,75 g/kg u organizmu, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nakon otrježnjenja doveden je na nadležni prekršajni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom od 700 eura, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana.

U subotu 5. listopada oko 5 sati na Trgu kralja Tomislava u Velikoj Gorici, tijekom nadzora prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 26-godišnjak. Obavljenom kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da vozač upravlja pod utjecajem alkohola od 2,33 g/kg u organizmu.

Vozač je uhićen i doveden u službene prostorije policije  te smješten u posebne prostorije na otrježnjenje.

Po prestanku djelovanja opojnog sredstva doveden je na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna od 700 eura kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Objava Vozač (56) iz Buševca u podne napuhao 1,75 promila pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.