Prijava

Vaša prijava

FOTO Uz 170 kilograma kestena uspješno prošla još jedna Buševska kestenijada

[]

Dobro je poznato da svi putevi u listopadu u nekom trenutku vode u Buševec – ovog puta tamo smo bili na 11. Buševskoj kestenijadi koja se održavala simultano uz 6. Utrku traktor kosilica.

Kako nam govori predsjednik udruge Moj Buševec, inače organizatori događaja, kestena zapravo ni ove godine nije bilo dovoljno: “Kesteni su stigli iz Topuskog, ali i ove godine je navala pa ćemo morati povećati količinu za idući put, možda ćemo uzeti 200-300 kilograma. Ove godine smo pripremili 170 kilograma kestena i 80 litara mošta. Grožđe je bilo odlično, mošt je sladak i zadovoljni smo, ali ga je manje pa nećemo imati dovoljno vina za Božić u Rožincu, ali snaći ćemo se.”, govori Rožić te dodaje kako su postali toliko poznati po kestenima da im se i nakon Kestenijade nerijetko javljaju ljudi da bi od njih kupili kestene, no oni ipak nisu OPG već mala udruga koja organizira ovu manifestaciju.

Uz Buševsku kestenijadu već se po šesti put održala i Utrka traktor kosilica, no ovog puta uz malo drugačija pravila kako bi, kažu organizatori, bilo više pravedno. “Ove godine je drugačije, svi će se voziti na istoj kosilici i svatko će raditi tri kruga, natječu se u prolaznom vremenu. Onaj natjecatelj koji ima najbolje vrijeme će biti pobjednik”, objasnio nam je odgovorni za utrku, Nenad Vlahovac. Pobjedu je ove godine odnio Antonio Detelić, drugo mjesto je pripalo Borni Severu, a treće Ivici Vrbanu.

Uz Buševsku kestenijadu i Utrku kosilica (za odrasle), popratni sadržaj bio je i Baby Tur Challenge u organizaciji Kluba mladih moj Buševec. Ove godine je također bio predstavljen i novi Turopoljski kalendar koji su posjetitelji mogli nabaviti na Kestenijadi, a ako vam to nije uspjelo, možete se javiti udruzi Moj Buševec za svoj primjerak.

Kao i dosadašnjih godina, posjetitelji su imali priliku razgledati i starodobne automobile i traktore Oldtimer kluba Turopolje.

Kako je bilo, pogledajte u galeriji u nastavku:

Objava FOTO Uz 170 kilograma kestena uspješno prošla još jedna Buševska kestenijada pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.