Prijava

Vaša prijava

Predstava, predavanje i koncert slijepih povodom Međunarodnog dana bijelog štapa

[]

U Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica obilježit će se Međunarodni dan bijelog štapa, od 14. do 17. listopada, s ciljem upoznavanja šire javnosti s problematikom slijepih i slabovidnih osoba. Ovaj Dan kao simbol samostalnosti i nezavisnosti slijepih i slabovidnih osoba u Hrvatskoj se obilježava od 1996. godine, a POUVG se redovito pridružuje kroz raznovrsne kulturne i edukativne programe.

Program započinje u ponedjeljak, 14. listopada, u 19:30 sati, gostovanjem Kazališta slijepih i slabovidnih „Novi život“ s predstavom „Varijacije“ u Dvorani Gorica. Ova predstava, inspirirana slavnim „Stilskim vježbama“, na duhovit način prikazuje susret osobe s albinizmom i mladog trepera u tramvaju broj četrnaest, a namijenjena je velikogoričkim srednjoškolcima.

U utorak, 15. listopada, u 17:00 sati, u Gradskoj vijećnici POUVG-a, održat će se putopisno predavanje „Život je lijep i kad si slijep“, koje će voditi svestrani planinar Feručo Lazarić iz Sentvičenta. Lazarić će predstaviti svoj životni put, pokazujući kako sljepoća nije prepreka za aktivan i ispunjen život.

Scena Gorica sudjelovat će u programu u srijedu, 16. listopada, u 20:00 sati, s predstavom „Žene na rubu“ u režiji Maria Kovača. Ova crnohumorna predstava precizno secira položaj žene u suvremenom društvu, a bit će popraćena naracijom audiodeskripcije uživo kako bi bila pristupačna slijepim i slabovidnim osobama.

Program završava koncertom pod nazivom „Progledaj kroz glazbu“ koji će se održati 17. listopada u Vijećnici POUVG-a, s početkom u 19:00 sati. Na koncertu će nastupiti pijanist Darko Žuk, čije će glazbeno umijeće zasigurno oduševiti publiku. Ulaz na koncert je besplatan.

Objava Predstava, predavanje i koncert slijepih povodom Međunarodnog dana bijelog štapa pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.