Prijava

Vaša prijava

Solidarnost za BiH: Pridružite se danas do kraja dana humanitarnoj akciji VG Legacyja

[]

Hrvatski Crveni križ (HCK) izvijestio je da je dosad prikupljeno gotovo 150.000 eura za pomoć poplavljenoj Bosni i Hercegovini putem žiro računa i donatorskog telefona. S obzirom na tešku situaciju u susjednoj zemlji, HCK poziva sve građane da se uključe i pomognu stradalima.

Prema najnovijim podacima, HCK je putem Apela za pomoć stanovništvu BiH pogođenom poplavama prikupio 67.926,56 eura na žiro računu te je ostvareno 98.081 poziva na donatorskom telefonu 060 90 11, što iznosi dodatnih 81.407,23 eura. Od tih sredstava, već danas je na račun Društva Crvenog križa Bosne i Hercegovine uplaćeno 67.000 eura.

Paralelno s time, humanitarna udruga VG Legacy danas cijelog dana prikuplja pomoć za nastradale u poplavama u Bosni i Hercegovini. Danas, 8. listopada, organiziraju akciju prikupljanja pomoći u sportskoj dvorani OŠ Eugena Kumičića, koja će trajati od 9 do 19 sati. Svi koji žele pomoći mogu donijeti potrebne artikle kako bi se što prije osigurala podrška za najpogođenija područja. Iz VG Legacyja apeliraju i mole da ne donosite nešto što nije na popisu. (popis je na fotografiji iznad)

VG Legacy također poziva autoprijevoznike ili vlasnike kombija da se uključe u prijevoz humanitarne pomoći do sabirnog centra koji će biti određen u suradnji s udrugom Pomozi.ba.

Objava Solidarnost za BiH: Pridružite se danas do kraja dana humanitarnoj akciji VG Legacyja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.